Kaipaatko katukeittiöiden kiehtovaa tunnelmaa? Näin rakennat viihtyisän kesäkeittiön pihallesi

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: K-Rauta
Kaipaatko katukeittiöiden kiehtovaa tunnelmaa? Näin rakennat viihtyisän kesäkeittiön pihallesi
Kauan odotetut kesäpäivät kutsuvat nauttimaan Suomen suvesta ja grilliruoasta omalla pihalla. Näiden ohjeiden ja vinkkien avulla luot pihallesi kesäkeittiön, josta voi tulla kaupungin viihtyisin ravintola.
Julkaistu: 10.5.2021

Jokainen innokas kotikokki voi luoda pihalleen kutsuvan kesäkeittiön, jossa valmistuvat niin maistuvat grilliruoat kuin Suomen suven parhaimmat herkut. Kun terassilta löytyy sopivat puitteet, voi kokkailun lomassa nauttia kauniista kesäpäivästä täysin siemauksin ja seurustella samalla muiden ruokailijoiden kanssa.

Kutsuva kesäravintola on helppo rakentaa myös omalle pihalle. Katso vinkkejä täältä.

Kesäkeittiörakennus hyvä valinta, jos piha on hieman isompi ja tilaa riittää. Grillikota ja huvimajat mahdollistavat syömisen ulkona silloinkin, kun keli ei suosi terassilla ruokailemista. Katos suojaa kokkaajan lisäksi myös tarjoiluja ja syöjiä.

Jos nikkarointitaidot riittävät, voi kesäkeittiön rakentaa mökkitunnelmaan ja suomalaiseen maisemaan kauniisti istuvasta hirrestä. Hirsikatokseen sopii esimerkiksi kotakeittiö, joka on suomalaisesta paksusta teräksestä valmistettu käyttövalmis nuotiopaikka.

Tee kutsuva keidas pihapiiriin

Pergola on helppo tapa luoda puutarhaan viihtyisä oleskelualue, jossa voit nauttia sekä kesähelteistä että pihajuhlien tunnelmasta. Pergolan voi rakentaa omana kokonaisuutenaan tai yhdistää osaksi suurempaa terassikokonaisuutta.

Pohjana toimii parhaiten maanvarainen terassi, sillä se tukevoittaa rakennetta. Huomioithan, että talon yhteyteen rakennettava pergola ei aina edellytä rakennuslupaa. Asia kannattaa kuitenkin tarkistaa kotikunnan rakennustarkastajalta ennen rakennushommien aloittamista.

Pienen pergolan avulla luot terassillesi viihtyisän keitaan. Illalla tunnelmaa luo kattoon kiinnitetty ulkovalosarja, joka valaisee tilaa kauniisti. Ohjeen pergolan rakentamiseen löydät täältä.

Viimeistele kokonaisuus itsetehdyillä kalusteilla

Kun kesäkeittiön ulkotilat ovat kunnossa, on aika panostaa myös sisätiloihin. Persoonallisempaa ilmettä on helppo luoda nikkaroimalla itse erilaisia elementtejä, kuten hyllyjä ja grillivaunu. Katseenvangitsijana toimii kiinnostavan monisävyisillä laatoilla päällystetty ruokapöytä.

Näppärä hylly syntyy havuvanerista ja höylätystä mäntylaudasta, jotka voi maalata haluamansa väriseksi kalustemaalilla. Ohjeen löydät täältä.
Kiiltävälasitteisilla Cello Lume -laatoilla päällystetty pöytä on paitsi kaunis myös käytännöllinen, sillä se on helppo pitää puhtaana. Katso nikkarointiohje täältä.
Pyörillä varustettu grillipiste on helppo nikkaroida itse ohjeella, jonka löydät täältä. Kokonaisuuteen sopii esimerkiksi kannettava Cello Picnic -kaasugrilli, jossa on yhden polttimen lisäksi muun muassa vankka grilliritilä ja erillinen rasvankeräysjärjestelmä.

Kommentoi »