Löfbergsin avainasiakaspäällikkö Jarkko Kousa on oikea henkilö kertomaan juhlakauden juomatrendeistä. Hänen käsialaansa ovat nimittäin lukuisat kahvidrinkit, joita maamme kahviloissa ja baareissa juuri nyt maistellaan.
− Kylmät kahvijuomat ovat ylipäätään kasvava trendi juuri nyt. Kylmä kahvi toimii ympäri vuoden, ja valmiiden kahvijuomien ja cold brew -kahvin pohjalle voi rakentaa kaikenlaisia makuelämyksiä.
Etenkin nuorempi polvi suhtautuu kahviin entistä ennakkoluulottomammin ja kokeilunhaluisemmin. Lisäksi kahvijuomissa on hyvää se, että ne toimivat niin alkoholilla kuin ilmankin.
Mitä aloittelevan kylmäbaristan työkalupakista sitten tulisi löytyä?
− Hyvä starttipaketti on Löfbergs ICEa tai itse tehtyä cold brew -kahvia, jäätä, kermavaahtoa ja suklaa- tai karamellikastiketta. Näistä tarvikkeista pystyy jo rakentamaan todella herkullisia juomia. Viimeisen silauksen tuovat erilaiset koristeet, kuten esimerksiksi vaahtokarkit, tikkarit, piparit ja karkkirouheet.

Vain mielikuvitus on rajana
Tämän vuoden juhlakauteen Kousalla on tarjota kaksi ehdotonta tärppiä, joilla aloitteleva kotibaristakin pääsee nostattamaan juhlatunnelman kohti kattoa.
− Jouluinen piparkakkukahvidrinkki on todella hauska, näyttävä ja hyvänmakuinen juoma, jolla on helppo lähteä horjuttamaan glögin valta-asemaa. Pikkujouluihin, itsenäisyyspäivän juhliin tai uuden vuoden bileisiin puolestaan sopii loistavasti tuorevadelmakahvista ja kuohuviinistä tehty drinkki, joka on ehdoton show stopper, hän hehkuttaa.
Jarkko Kousa rohkaisee kaikkia kokeilunhaluisia kahvinystäviä testaamaan kylmien kahvidrinkkien valmistamista. Pienelläkin vaivalla ja minimaalisella panostuksella voi kuka tahansa loihtia mitä näyttävämpiä ja trendikkäämpiä juomia. Vain mielikuvitus on rajana, mutta yhtä virhettä Kousa varoittaa tekemästä.
− Kannattaa muistaa, että happamat marjat tai hedelmät eivät pelaa yhteen maidon kanssa, sillä maito leikkaantuu ja kaunis drinkki menee tärviölle. Mutta muuten voi testata ihan mitä vain!
Reseptit
Jouluinen piparkakku-kahvijuoma
- lattelasi400 ml
- jääpaloja
- 2 dl Löfbergs ICE Espresso + Milk -juomaa
- 20 ml suklaakastiketta
- pursotettavaa kermavaahtoa
- 40 ml piparkakkusiirappia
- 2 piparkakkua (1 muruina, 1 kokonaisena)
1. Pyöräytä lasin yläreunus ensin suklaakastikkeessa ja sitten piparkakkumuruissa.
2. Täytä lasi jääpaloilla. Lisää päälle piparkakkusiirappi ja kaada päälle ICE Espresso + Milk -juoma.
3. Pursota päälle kermavaahto. Koristele piparkakulla, jäljellä olevilla muruilla ja suklaakastikkeella.
Juhlava kuohuviini-vadelma-kahvidrinkki
- kuohuviinilasi
- jääpaloja
- 5–6 vadelmaa
- 4 cl vadelmamehutiivistettä
- 8 cl itse tehtyä cold brew -kahvia
- 8 cl kuohuviiniä
1. Täytä lasi jääpaloilla ja laita sekaan vadelmat.
2. Lisää päälle vadelmamehutiiviste ja cold brew -kahvi. Täytä lasi kuohuviinillä.