Joulutorttukortti – tarvikkeet:
- kaksiosainen A5-kokoinen korttipohja
- vaaleankeltaista kreppipaperia
- ruskeaa ja mustaa polymeerimassaa (esimerkiksi Fimo)
- valkoista paperia ja tussi
- koristeteippejä
- kuumaliimapyssy
- paperiliima.
Joulutorttukortti – ohje:
1. Leikkaa kreppipaperista 3 kpl noin 10 × 10 cm kokoista neliötä ja pinoa ne päällekkäin.
2. Leikkaa kullekin sivulle vino viilto siten, että tortun reuna jää tylpäksi, samoin kuin tekisit oikeita torttuja leipoessasi. Pursota neliön keskelle hieman kuumaliimaa ja kiinnitä ensimmäinen sakara neliön keskelle. Pursota sitten lisää liimaa neliön keskelle ja toista, kunnes tortun kaikkien kerrosten sakarat on liimattu paikoilleen. Voit tehdä tortun myös vain yhdestä kreppipaperipalasta, mutta lehtevämmän tuloksen saat käyttämällä kolmea palaa päällekkäin.
3. Sekoita sopiva määrä mustaa ja ruskeaa Fimo-massaa keskenään niin, että saat luumuhillomaisen tumman sävyn. Muotoile massasta hillosydän ja koveta se uunissa massapaketin ohjeen mukaan.
4. Kiinnitä kovettunut hillosydän tortun keskelle kuumaliimalla.
5. Kiinnitä torttu pienellä määrällä kuumaliimaa korttipohjaan.
6. Kirjoita haluamasi hyvän joulun toivotus sivellintekstauksella erilliselle paperille, leikkaa teksti irti ja liimaa paperiliimalla korttipohjaan. Viimeistele joulutorttukortti koristeteipeillä.