Kotivinkki

Joulusiivous joka riittää! Kun hoidat nämä kuusi asiaa, ehdit nauttia enemmän – poimi ammattijärjestäjän vinkit

Joulusiivous joka riittää! Kun hoidat nämä kuusi asiaa, ehdit nauttia enemmän – poimi ammattijärjestäjän vinkit
Ammattijärjestäjä Laura Holmström neuvoo jättämään turhan siivoamisen ja keskittymään tärkeimpiin puuhiin.
Julkaistu: 19.12.2019

1. Siisti jääkaappi = parempi mieli

Heitä vanhentuneet ruoat pois ja käytä nahistuvat juurekset ja vihannekset sosekeittoihin. Pyyhi jääkaappi astianpesuaineella. Raikasta tunkkainen tuoksu ruokasoodalla: kaada ruokasoodaa kulhoon ja laita kulho kaappiin imemään hajut.

2. Kaappeja ei avaa monikaan, vessaa käytetään

Tärkeintä on, että vessa on puhdas. Kun vessa on raikas, koko koti tuntuu puhtaammalta. Se on myös paikka, jossa väistämättä käydään. Kaapissa ei käy kukaan! Aloita lavuaareista, ja kun koko vessa on siivottu, mieti missä vietät jouluna eniten aikaa ja panosta sen siisteyteen.

3. Helppo niksi: siisti tasot

Epäsiistit tasot keräävät katseita. Siivoa jokaisesta huoneesta sellaisella korkeudella oleva taso, johon huomio suuntautuu. Se voi olla lipasto, puhtain lakanoin pedattu sänky tai kirjahylly. Lattiat voi siivota paremmin joulun jälkeen, kun on aika putsata neulaset, lahjanarut ja ruoanmurut.

4. Keskity lattialistojen kuuraamisen sijaan tunnelmaan

Kaunis valokranssi tai muu tunnelmavalo vie huomiota pois ympäristöstä. Hämärässä valaistuksessa ei tarvitse miettiä kiiltävää lattiaa tai puhdasta ovenkarmia. Led-kynttilät ja valonauhat ovat turvallisia ja kestävät vuodesta toiseen.

5. Tee joulukoristeiden kartoitus ennen kauppareissua

Kerää lojuvat tavarat koriin ja kävele korin kanssa palautellen ne omille paikoilleen. Mitä vähemmän on esillä, sitä selkeämmän joulutunnelman saat. Älä osta uutta joulutavaraa, ennen kuin olet nähnyt, mitä vanhoja koristeita sinulla on. Lahjoita tarpeettomat hyväntekeväisyyteen.

6. Älä kuormitu itse kaikesta, vaan jaa vastuuta

Voisitko hankkia itsellesi siivousapua? Tai olisiko perheessä aika viettää joulu, jossa jokainen siivoaa oman osuutensa? Miettikää yhdessä, mitkä ovat välttämättömimpiä ja mitkä vähäpätöisimpiä tehtäviä. Mitä voit ulkoistaa: voiko lakanat pestä pesutuvassa tai jopa pesulassa?

2 kommenttia