
Joulumuorin kakku on Marikan rakas jouluperinne – mummon reseptillä valmistuva kakku on ”ihanan pehmoista ja niin maukasta”
Joulumuorin kakku on Ranteita myöjen taikinasa -blogin pitäjän Marika Kailan perinnekakku, jota hän on leiponut jo 10 vuotta. Ensimmäinen joulukakku leivotaan jo marraskuussa. Joulun alla kakkuja tehtaillaan useampi.
Mistä resepti on peräisin ja milloin leivoit sillä ensimmäisen kerran?
Sain reseptin mummoltani. Ensimmäisen kerran leivoin kakkua 2015. Siitä lähtien olen tehnyt kakkua ihan joka jouluksi.
Ensimmäiset joulunmuorinkakut meillä leivotaan marraskuussa ja leivonta jatkuu aina jouluun asti.
Miten kakku tehdään?
Kakku on erittäin helppo ja nopea tehdä: kaikki aineet vain sekoitetaan keskenään, laitetaan vuokaan ja uuniin.
Reseptissä on mukana rusinoita, mutta kakun voi hyvin tehdä myös ilman, jos niistä ei tykkää. Kakku on ihanan pehmoista ja niin maukasta.
Millainen leipuri olet?
Olen ammatiltani kokki, mutta itseoppinut leipuri. Jaan ohjeitani Ranteita myöjen taikinasa -blogissani. Sieltä löytyy tästä kakusta gluteeniton versio ja isompaan vuokaan muokattu versio.
Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen.
Joulumuorin kakku
6 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl soodaa
1 tl neilikkaa
1½ tl kanelia
1 tl inkivääriä
1½ dl rusinoita
3 dl piimää
2 dl siirappia
200 g voisulaa
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää piimä ja siirappi.
- Lisää lopuksi voisula ja sekoita hyvin.
- Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 l vuokaan.
- Paista uunin pohjalla ritilän päällä 175 asteessa noin 50 minuuttia.

