Näin teet joulukoristeita kierrätysmateriaalista – 3 helppoa ohjetta
Tee itse
Näin teet joulukoristeita kierrätysmateriaalista – 3 helppoa ohjetta
Kierrätä joululaatikoiden alumiinivuoat, taivuttele rautalangasta sydämiä ja tuunaa koristevalot tunnelmallisiksi. Kierrätysmateriaaleista valmistuu kauniita joulukoristeita kuuseen, ikkunaan tai vaikka risuista tehtyyn mobileen.

Askartele alumiinivuoista suloiset koristeet

Ohjeen alumiiniset joulukoristeet muuntuvat moneen käyttöön. Herkkään organzanauhaan solmitut sydämet ja tähdet ovat kauniita paljaaseen oksaan ripustettuina. Jos innostut, voit tehdä niistä joulukuuseen kokonaisen köynnöksen. Toisaalta ovikranssiin voit kiinnittää niitä ihan vain sellaisenaan.

Tarvikkeet:

  • alumiinivuokia
  • koristenauhaa
  • lasihelmiä.

Tee näin:

1. Suorista vuoat levyiksi ja leikkaa niistä sydämiä ja taivaankappaleita.

2. Laita koristeet paksun sanomalehden päälle ja kuvioi ne sukkapuikolla.

3. Tee koristeisiin viillot nauhoja varten. Laita nauhaan yksi tai useampi koriste.

4. Pujota joulukoristeen painoksi helmi tai kaksi.

Tuunaa koristevalot tunnelmallisiksi

Muokkaa joulun koristevalot tyyliisi sopivaksi ja nauti tunnelmasta pitkälle kevääseen. Värillisillä konvehtivuoilla saat aikaan vahvemman tunnelman kuin valkoisilla. Jos hankit uuden valosarjan, tarkista, että lamput ovat sellaisia, että ne saa pujotettua konvehtivuokien läpi.

Tarvikkeet:

  • valosarja
  • konvehtivuokia
  • piikki tai muu terävä esine.

Tee näin:

1. Ota pieni nippu vuokia, tue ne sormia vasten ja tee keskelle reikä piikillä. Katso, että terä menee sormien väliin, jotta säästyt haavereilta. Sormien sijaan voit käyttää myös joustavaa ja tiivistä alustaa, jota vasten saat kätevästi painettua reiät.
2. Pujota lamppu reiän läpi varovasti, jotta aukko ei repeydy liian isoksi. Voit kiinnittää vuoan liimatipalla tai pyörittää sen tyveen ulkopuolelle hiukan teippiä tai lankaa.

Tee rautalankasydän ovikoristeeksi

Yksinkertainen rautalankasydän sopii esimerkiksi oven tai ikkunan koristeeksi. Lopputuloksen kruunaa havunoksa.

Tarvikkeet:

  • alumiinilankaa (2 mm vahvuista)
  • sivuleikkurit
  • ripustusnauhaa (tässä hyödynnettiin vanhaa vyötä)
  • havunoksa.

Tee näin:

1. Piirrä haluamasi mallinen ja kokoinen sydän paperille ja taivuttele sen päällä alumiinilangasta sydän. Aloita tavutus sydämen nipukasta.
2. Sulje kuvio kiepauttamalla alumiinilangasta sydämen yläosaan kahdeksikko, joka toimii samalla ripustuslenkkinä. Leikkaa ylimääräinen lanka pois sivuleikkurilla.
3. Lisää vielä ripustusnauha ja havunoksa. Tässä käytettiin vanhaa vyötä, mutta sinä voit käyttää mitä tahansa nauhaa tai narua.
Kommentoi »