Kotivinkki

Näyttelijä Joonas Nordman satsasi unelmiensa petiin – ”Ennen haaveilin hotellin sängystä, nyt kaipaan reissussakin omaan sänkyyn”

Näyttelijä Joonas Nordman satsasi unelmiensa petiin – ”Ennen haaveilin hotellin sängystä, nyt kaipaan reissussakin omaan sänkyyn”
Näyttelijä ja juontaja Joonas Nordman nauttii siitä hetkestä, kun hän huomaa grillanneensa täydellisen pihvin. Mutta voivat epäonnistumisetkin johtaa hyvään. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu: 31.5.2021

Paras satsaus

Skolioottinen selkäni kaipaisi kuntoilua, mutta mietin, mitä jos hyvä patjakin auttaisi. Ostin Tempur-sängyn ja olen nukkunut siinä elämäni parhaat unet. Ennen haaveilin, että voi kun pääsisi reissuun ja hotellin sänkyyn nukkumaan. Nyt kaipaan reissussakin omaan sänkyyn.

Paras kohtaaminen

Osallistuin saamelaiselle illalliselle, joka järjestettiin kodassa. Puhuimme isäntäpariskunnan kanssa kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä, ja maan alapuolisistakin asioista, henkimaailmasta. Kuuntelin suurella mielenkiinnolla. Olen avoin myös kokemuksille, jotka ylittävät käsityskykymme.

Paras epäonnistuminen

Pyrin kaksi kertaa Teatterikorkeakouluun Helsinkiin ja kaksi kertaa näyttelijäopintoihin Tampereelle. En tullut valituksi, joten panostin stand upiin. Se avasi urapolun, jonka varrella olen päässyt näyttelemään ja oppinut paljon. Parikymppisenä tuntui, että jokainen vuosi on menetetty, jos ei pääse johonkin. Mutta moniin töihin on erilaisia väyliä. Jokainen voi taaksepäin katsoessaan nähdä epäonnistumisia, joista on seurannut hyvää.

Paras tapa säästää

Se on säännöllinen rahan sivuun pistäminen. Ja mieluiten sijoittaminen sellaiseen, joka ei kärsi inflaatiosta, rahastoihin ja osakkeisiin. Ennen sijoittaminen tuntui joidenkin herrakerhojen jutulta, mutta onneksi se on arkipäiväistynyt.

Paras tapa rentoutua

Minulle se on matkustelu. Korona-ajassa ikävintä on se, etten ole päässyt matkustamaan. Lomalla en osaa rentoutua kotona. Ulkomailla saan myös elää hetken niin, että olen ”mies vailla menneisyyttä”. Kun vaihtaa maata, kulttuurikin vaihtuu. Katukivetkin ovat eri näköisiä.

Paras tapa kokata

Kivointa on kokata kesällä äidin mökillä. Katselen järveä, grillaan ruokia kaasugrillillä ja seilaan keittiöön ja pihan väliä. Olen ylpeä siitä, että olen oppinut paistamaan lihaa ilman paistomittaria. On hieno tunne, kun otan pihvin grillistä, leikkaan sen ja tajuan, että kypsyys on juuri oikea, medium miinus.

Paras...

Kulkuneuvo: Metro
Vuodenaika: Kevät
Mauste: Juustokumina
Keittiöväline: Laatuveitsi
Kirja: Rutger Bregmanin Hyvän historia
Lämmönlähde: Takkatuli
Kahvila: Bear Park Cafe
Kasvi: Peikonlehti
Artisti: Anna Eriksson
Kaupunki: Tokio
Elokuva: James Bond -elokuvat
Vaate: 70-luvun nahkarotsi
Työkalu: Ruuvimeisseli
Arkiruoka: Pastapohjaiset laatikkoruoat
Flunssalääke: Kuumaa vettä ja viskiä
Huonekalu: Epäergonominen retrosohva
Ravintola: Wino
Seinän väri: Petrooli
Matkakohde: Islanti
Aamupala: Hyvä kahvi
Sisustustekstiili: Marokkolaiset matot
Kännykkäsovellus: Uutissovellukset
Joonas Nordman Show MTV3:lla ja CMorella
Kommentoi »