Kotivinkki

Näyttelijä Joonas Nordman satsasi unelmiensa petiin – ”Ennen haaveilin hotellin sängystä, nyt kaipaan reissussakin omaan sänkyyn”

Näyttelijä Joonas Nordman satsasi unelmiensa petiin – ”Ennen haaveilin hotellin sängystä, nyt kaipaan reissussakin omaan sänkyyn”
Näyttelijä ja juontaja Joonas Nordman nauttii siitä hetkestä, kun hän huomaa grillanneensa täydellisen pihvin. Mutta voivat epäonnistumisetkin johtaa hyvään. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu: 31.5.2021

Paras satsaus

Skolioottinen selkäni kaipaisi kuntoilua, mutta mietin, mitä jos hyvä patjakin auttaisi. Ostin Tempur-sängyn ja olen nukkunut siinä elämäni parhaat unet. Ennen haaveilin, että voi kun pääsisi reissuun ja hotellin sänkyyn nukkumaan. Nyt kaipaan reissussakin omaan sänkyyn.

Paras kohtaaminen

Osallistuin saamelaiselle illalliselle, joka järjestettiin kodassa. Puhuimme isäntäpariskunnan kanssa kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä, ja maan alapuolisistakin asioista, henkimaailmasta. Kuuntelin suurella mielenkiinnolla. Olen avoin myös kokemuksille, jotka ylittävät käsityskykymme.

Paras epäonnistuminen

Pyrin kaksi kertaa Teatterikorkeakouluun Helsinkiin ja kaksi kertaa näyttelijäopintoihin Tampereelle. En tullut valituksi, joten panostin stand upiin. Se avasi urapolun, jonka varrella olen päässyt näyttelemään ja oppinut paljon. Parikymppisenä tuntui, että jokainen vuosi on menetetty, jos ei pääse johonkin. Mutta moniin töihin on erilaisia väyliä. Jokainen voi taaksepäin katsoessaan nähdä epäonnistumisia, joista on seurannut hyvää.

Paras tapa säästää

Se on säännöllinen rahan sivuun pistäminen. Ja mieluiten sijoittaminen sellaiseen, joka ei kärsi inflaatiosta, rahastoihin ja osakkeisiin. Ennen sijoittaminen tuntui joidenkin herrakerhojen jutulta, mutta onneksi se on arkipäiväistynyt.

Paras tapa rentoutua

Minulle se on matkustelu. Korona-ajassa ikävintä on se, etten ole päässyt matkustamaan. Lomalla en osaa rentoutua kotona. Ulkomailla saan myös elää hetken niin, että olen ”mies vailla menneisyyttä”. Kun vaihtaa maata, kulttuurikin vaihtuu. Katukivetkin ovat eri näköisiä.

Paras tapa kokata

Kivointa on kokata kesällä äidin mökillä. Katselen järveä, grillaan ruokia kaasugrillillä ja seilaan keittiöön ja pihan väliä. Olen ylpeä siitä, että olen oppinut paistamaan lihaa ilman paistomittaria. On hieno tunne, kun otan pihvin grillistä, leikkaan sen ja tajuan, että kypsyys on juuri oikea, medium miinus.

Paras...

Kulkuneuvo: Metro

Vuodenaika: Kevät

Mauste: Juustokumina

Keittiöväline: Laatuveitsi

Kirja: Rutger Bregmanin Hyvän historia

Lämmönlähde: Takkatuli

Kahvila: Bear Park Cafe

Kasvi: Peikonlehti

Artisti: Anna Eriksson

Kaupunki: Tokio

Elokuva: James Bond -elokuvat

Vaate: 70-luvun nahkarotsi

Työkalu: Ruuvimeisseli

Arkiruoka: Pastapohjaiset laatikkoruoat

Flunssalääke: Kuumaa vettä ja viskiä

Huonekalu: Epäergonominen retrosohva

Ravintola: Wino

Seinän väri: Petrooli

Matkakohde: Islanti

Aamupala: Hyvä kahvi

Sisustustekstiili: Marokkolaiset matot

Kännykkäsovellus: Uutissovellukset

Joonas Nordman Show MTV3:lla ja CMorella

Kommentoi »