Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kolumni

Hyvästi, punainen möykky pakasterasiassa ja kala vuodelta 2020 – näin opin välttämään 3 pakastusmokaa

Pakastaminen on arjen mainio apulainen, kun sen vain tekee fiksusti. Väitän, että moni pakastaa edelleen väärin, kirjoittaa päätoimittaja Jenny Brandt.

6.5.2024

Raotan pakasterasiaa ja nuuhkaisen, pinta on hieman jäähileinen ja tuoksu, noh, pakastemainen. Punainen möykky on todennäköisesti pizzabileistä jäänyt tomaattikastike tai taannoisen flunssapäivän chilinen keitto.

Periaatteessa systeemini pelaa nykyisin, eikä pakastimeen enää (kovin usein) livahda mitään ilman merkintöjä, mutta ennen jäiset yllätyspaketit olivat enemmän sääntö kuin poikkeus.

Väitän, että moni pakastaa edelleen väärin. Tekee kuten minäkin ennen ja tunkee pakastimeen ruokia ilman tietoa koska ja mitä on pakastettu. Toinen pakastuspahe on käyttää kylmälaitetta biojäteastiana. Tunnistatko tunteen? Tuuppaat pakastimeen ruoanjämät ajatuksella, että jos se kuitenkin tulisi vielä syödyksi. Oikeasti kyseessä on vain biojätteen järjetön alkusijoitus ennen kompostointia.

Tai hei, keitin kerran hieman erikoisen mansikkahillon, voisiko tämä olla se?

Kolmas pakastusmoka on tunkea ruoka hyllylle ja unohtaa se sinne. Laatikoiden kyljissä näkyvät marjojen ja possujen kuvat sekä numerot eivät ole vain koristeita, vaan kertovat tuotteiden pakastuskestävyydestä. Riista säilyy pakastimessa pidempään kuin kala ja marjat paremmin kuin pulla. Kun pakastaa hyvälaatuisia raaka-aineita ja pitää tiedot ja purnukat järjestyksessä, ruokia on mukava ottaa ja käyttää.

Oikein käytettynä pakastin onkin arjen superapulainen. Sen ansiosta tarjolla on aina ”tuoretta” leipää, iltaruoka valmistuu vartissa ja kesä (lue marjat) on keittiössä ympäri vuoden.

Keväällä on hyvä hetki tyhjentää pakastinta. Tee marjapussien jämistä smoothieita, suunnittele arkiruoat syksyn riistasaaliista ja herkuttele loppuvuodesta pakastetuilla leivonnaisilla. Pian on nimittäin kesä ja aika aloittaa taas pakastimen täyttäminen.

Jenny Brandt on Viherpihan ja Maku-lehden päätoimittaja.

Kevät – mikä ihana syy tyhjentää pakastin viime kesän marjoista. Kokosimme helpot ja houkuttelevat leivonnaiset, joihin sujautat niin pakastemansikat, -mustikat, -vadelmat kuin muutkin marjat. Nappaa parhaat ideat pakastemarjojen käyttöön tästä jutusta.

Leivonnaiset pakastemarjoista
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt