Itse tehtyä lemmikille! Koiranpeti vanhasta neuleesta, kissan kiipeilypuu + 5 muuta hauskaa ohjetta

Itse tehtyä lemmikille! Koiranpeti vanhasta neuleesta, kissan kiipeilypuu + 5 muuta hauskaa ohjetta
Hemmottele rakasta lemmikkiäsi muhkealla pedillä, uudella lelulla tai lämpimällä neuleella! Kokosimme parhaat ideamme, joiden avulla teet kissasi tai koirasi elämästä vielä himpun verran parempaa.
Julkaistu 3.3.2023

1. Virkattu peti muokkautuu kissan kasvaessa

Suloinen kissanpeti virkataan napakaksi trikookuteella. Sänky palvelee pienen ja isomman kissan tarpeita, sillä kissan kasvaessa katon voi taivuttaa pehmusteeksi pedin pohjalle. Pesän kokoa on myös helppo muuttaa – lisää vain kerroksia kattoon ja spiraalina virkattavaan pohjaan. Katso virkatun kissanpedin ohje täältä!

2. Kierrätä vanha neule pediksi

Vanha virttynyt villapaita saa uutta käyttöä koiran tai kissan pehmoisena petinä. Neuleen lisäksi tarvitset vain täytettä, neulan ja lankaa. Pedin reunukset muotoillaan näppärästi vanulla täytetyistä hihoista. Pohjan voi täyttää vanulla tai vanhalla tyynyllä. Bonuksena sängyssä on valmiina omistajan tuttu tuoksu! Kurkkaa sängyn ohje täältä.

3. Muhkea sänky rakkaalle karvakuonolle

Tämä lemmikin lepopaikka valmistuu ompelukoneen avulla. Hyödynnä kankaana vaikka vanhaa lakanaa, verhoa tai pöytäliinaa ja nappaa täytteeksi kulahtaneiden tyynyjen sisukset. Ohjetta voi soveltaa kaikenkokoisiin peteihin. Klikkaa tästä sängyn ohjeeseen!

4. Suojaisa soppi syntyy huovuttaen

Luolamaisen pedin reunat ja katto tuovat turvaa, joten tämä pesä käy erityisesti hieman aremmille kissoille. Virkattu peti huovutetaan pesukoneessa. Ohjeessa on kaksi mallia, joiden avulla voit tehdä joko pyöreän tai pitkulaisen version. Katso huovutetun pedin ohje!

5. Lelut villimpäänkin menoon

Virkatut lelut valmistuvat nopeasti trikookuteesta ja puuvillalangasta. Koiralle maistuu hauska luu ja kissan saalistusvietti herää virkatulla hiirellä. Lelut kestävät hyvin käyttöä ja vesipesua. Kurkkaa molempien lelujen ohjeet!

Jos koirasi rakastaa käytettyjä sukkia, täytä lelu niillä. Kurkkaa täältä, miten Pihla virkkasi oman perheen tuoksuilla höystetyn sukkaluun!

6. Kissan uusi lempipaikka

Puunrungosta tehty kiipeilypuu kelpaa taatusti nirsommallekin kohdeyleisölle. Puu sahataan halutun korkuiseksi ja puhdistetaan kunnolla ennen sisään tuomista. Rungon alaosaan kieputettuun köyteen on kätevä teroittaa kynnet. Nappaa ohje ja tee kissallesi unelmien leikkipaikka!

7. Karvakamun oma islantilaisneule

Upea islantilaisneule pitää karvaisen perheenjäsenen lämpimänä tuulessa ja tuiskussa. Materiaalina käytetään kestävää islantilaista villalankaa. Neulominen aloitetaan kauluksesta, jolloin vaatetta on helppo sovittaa. Kurkkaa koiran islantilaisneuleen ohje!

Kommentoi »