Itse tehdyt välipalapatukat – tee reilu satsi arkiviikon iltapäivien pelastajiksi!
Energiaa iltapäivään
Itse tehdyt välipalapatukat – tee reilu satsi arkiviikon iltapäivien pelastajiksi!
Herkulliset hunaja-kaurapatukat sisältävät muun muassa manteleita ja kauramuroja. Pähkinäpatukat taas saavat rapeutta riisimuroista. Testaa nämä kaksi helppoa välipalapatukkaohjetta ja kiität itseäsi vatsan kurniessa!
30.10.2023
 |
Maku

Kaura-hunajapatukat

n. 20 kpl, 30 min + 1 t jähmettyminen

MUNATON

  • 5 dl kaurahiutaleita
  • 1 ps (150 g) kuorittuja manteleita rouhittuna
  • ¾ dl hunajaa
  • ¾ dl ruokosokeria
  • 75 g voita tai kylmäpuristettua
  • kookosöljyä
  • noin 1 dl kauratyynymuroja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl kanelia
Paahdettujen kaurahiutaleiden, manteleiden, kauramurojen ja hunajan yhdistelmä on kerrassaan koukuttava!

Kaura-hunajapatukat – ohje:

  1. Levitä kaurahiutaleet ja mantelit leivinpaperin päälle pellille. Paahda 175-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Sekoita välillä.
  2. Mittaa hunaja, sokeri ja rasva kattilaan. Kuumenna, kunnes rasva sulaa. Lisää kaurahiutaleseos, murennetut murot ja mausteet.
  3. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 20 × 30 cm). Pane päälle toinen leivinpaperi ja painele tiiviiksi. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti. Leikkaa patukoiksi. Patukat säilyvät jääkaapissa tai huoneenlämmössä noin viikon.

Suklaa-pähkinäpatukat

Noin 20 kpl, 30 min + 1 t jähmettyminen

GLUTEENITON | MUNATON | MAIDOTON

  • 100 g saksanpähkinöitä
  • 200 g kuorellisia manteleita
  • 150 g kuorittuja maapähkinöitä
  • 1 dl hunajaa
  • ½ dl vaahterasiirappia
  • 1 dl riisimuroja (gluteenittomia)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ¾ tl suolaa
  • 50 g tummaa suklaata (maidotonta)
Reilusti pähkinäiset patukat saavat rapeutta riisimuroista. Viimeiste patukat halutessasi suklaaraidoilla.

Suklaa-pähkinäpatukat – ohje:

  1. Rouhi saksanpähkinät hieman pienemmiksi. Sekoita mantelit ja pähkinät ja levitä pellille leivinpaperin päälle. Paahda 175-asteisessa uunissa 7–10 minuuttia. Sekoita välillä.
  2. Mittaa hunaja ja siirappi kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia (125-asteiseksi).
  3. Sekoita pähkinät, hunajaseos, murot ja mausteet. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 20 × 30 cm). Pane päälle leivinpaperi ja painele tiiviiksi. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti. Leikkaa patukoiksi.
  4. Sulata suklaa ja raidoita patukat sillä. Anna suklaan jähmettyä. Patukat säilyvät jääkaapissa tai huoneenlämmössä noin viikon.

Vinkki!

Kääri valmiit patukat leivinpaperiin, niin ne on helppo napata kassiin mukaan.

Kommentoi »