Itse tehdyt välipalapatukat – tee reilu satsi arkiviikon iltapäivien pelastajiksi!
Energiaa iltapäivään
Itse tehdyt välipalapatukat – tee reilu satsi arkiviikon iltapäivien pelastajiksi!
Herkulliset hunaja-kaurapatukat sisältävät muun muassa manteleita ja kauramuroja. Pähkinäpatukat taas saavat rapeutta riisimuroista. Testaa nämä kaksi helppoa välipalapatukkaohjetta ja kiität itseäsi vatsan kurniessa!

Kaura-hunajapatukat
n. 20 kpl, 30 min + 1 t jähmettyminen
MUNATON
- 5 dl kaurahiutaleita
- 1 ps (150 g) kuorittuja manteleita rouhittuna
- ¾ dl hunajaa
- ¾ dl ruokosokeria
- 75 g voita tai kylmäpuristettua
- kookosöljyä
- noin 1 dl kauratyynymuroja
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ tl kanelia
Paahdettujen kaurahiutaleiden, manteleiden, kauramurojen ja hunajan yhdistelmä on kerrassaan koukuttava!
Kaura-hunajapatukat – ohje:
- Levitä kaurahiutaleet ja mantelit leivinpaperin päälle pellille. Paahda 175-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Sekoita välillä.
- Mittaa hunaja, sokeri ja rasva kattilaan. Kuumenna, kunnes rasva sulaa. Lisää kaurahiutaleseos, murennetut murot ja mausteet.
- Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 20 × 30 cm). Pane päälle toinen leivinpaperi ja painele tiiviiksi. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti. Leikkaa patukoiksi. Patukat säilyvät jääkaapissa tai huoneenlämmössä noin viikon.
Suklaa-pähkinäpatukat
Noin 20 kpl, 30 min + 1 t jähmettyminen
GLUTEENITON | MUNATON | MAIDOTON
- 100 g saksanpähkinöitä
- 200 g kuorellisia manteleita
- 150 g kuorittuja maapähkinöitä
- 1 dl hunajaa
- ½ dl vaahterasiirappia
- 1 dl riisimuroja (gluteenittomia)
- 1 tl vaniljasokeria
- ¾ tl suolaa
- 50 g tummaa suklaata (maidotonta)
Reilusti pähkinäiset patukat saavat rapeutta riisimuroista. Viimeiste patukat halutessasi suklaaraidoilla.
Suklaa-pähkinäpatukat – ohje:
- Rouhi saksanpähkinät hieman pienemmiksi. Sekoita mantelit ja pähkinät ja levitä pellille leivinpaperin päälle. Paahda 175-asteisessa uunissa 7–10 minuuttia. Sekoita välillä.
- Mittaa hunaja ja siirappi kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia (125-asteiseksi).
- Sekoita pähkinät, hunajaseos, murot ja mausteet. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 20 × 30 cm). Pane päälle leivinpaperi ja painele tiiviiksi. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti. Leikkaa patukoiksi.
- Sulata suklaa ja raidoita patukat sillä. Anna suklaan jähmettyä. Patukat säilyvät jääkaapissa tai huoneenlämmössä noin viikon.
Vinkki!
Kääri valmiit patukat leivinpaperiin, niin ne on helppo napata kassiin mukaan.