Ilmalämpöpumppu talvella tehokäyttöön
Rakenna ja remontoi
Ilmalämpöpumppu talvella tehokäyttöön
Ilmalämpöpumppu huolehtii omakotitalon lämmityksestä tehokkaasti talvellakin, kun suosit lämmitysasetusta, pidät poistoputken sulana ja tarkastat, ettei lumi pakkaudu pumpun suojakoteloon.
3.11.2016
 |
Meidän Talo

1. Anna ilmalämpöpumpulle töitä

Säästät, kun pumppu puskee lämpöä tupaan ja muut lämmönlähteet lepäävät.

2. Lämmitä energiatehokkaasti

Säädä ilmalämpöpumppu muutama aste pattereita tai lattialämmitystä lämpimämmälle, esimerkiksi pumppu 22 asteeseen ja patterit 19 asteeseen. Patterit ottavat vastuun vasta, kun pumpun teho laskee kovilla pakkasilla.

3. Käytä lämmitystoimintoa

Suosi talvella lämmitysasetusta. Automaattiasetuksella pumppu alkaa viilentää, jos huoneen lämpö nousee esimerkiksi takan polttamisen yhteydessä asetuslämpötilan yli. Automaattiasetuksella pumppu viilentää myös, jos patterit tai lattialämmitys ovat lämpimämmällä kuin ilmalämpöpumppu.

4. Pidä putki sulana

Kun ilmalämpöpumppu viilentää tai kuivaa huonetta, se siirtää hieman kosteutta sisältä ulos. Jos kone viilentää automaattiasetuksella pakkasilla usein, kosteuden poistoputki voi jäätyä umpeen ja sisäyksikön kennosto tihuttaa vettä sisään.

5. Vältä koteloita

Älä asenna ulkoyksikköä ainakaan ahtaaseen koteloon, sillä tuiskussa lumi voi pakkautua kotelon sisään ja heikentää ilmalämpöpumpun toimintaa.

Asiantuntija: toiminnanjohtaja Jussi Hirvonen, Sulpu

Lue lisää:

Kommentoi »