Viherpiha

Hopealanka tuo hohtoa syksyyn! Poimi vinkit kasvin hoitoon ja erilaisiin istutuksiin

Hopealanka tuo hohtoa syksyyn! Poimi vinkit kasvin hoitoon ja erilaisiin istutuksiin
Hopealanka tuo syksyisiin kukkaistutuksiin huikeaa hohdetta, johon mikään muu kasvi ei pysty. Katso, miten kivoja istutuksia teet helposti. Ota talteen myös hoito-ohjeet, joiden avulla kasvi säilyttää loistonsa pidempään.
Julkaistu: 15.8.2018

Hopealanka: hoito ja kasvatus

Kasvupaikka

Hopealanka viihtyy parhaiten aurinkoisella kasvupaikalla. Hopealanka sietää myös muutamia pakkasasteita, joten se säilyy kauniina melko pitkälle syksyyn.

Hopealanka sopii myös huonekasviksi. Tällöin se kestää parista viikosta kuukauteen.

Kastelu

Kastele tainta säännöllisesti. Voit myös lisätä kasteluveteen nestemäistä lannoitetta. Anna mullan kuivahtaa kastelukertojen välillä, sillä liian märässä mullassa hopealangan juuret mätänevät helposti.

Hopealanka istutuksissa – 8 ideaa

1. Yhdistä hopealanka syksyn väreihin

Istuta hopealankaa laakeaan astiaan, jolloin sen mätäsmäinen muoto pääsee oikeuksiinsa. Tässä astian keskelle on istutettu pronssisaraa. Keltaiset koristekurpitsat ja värikkäät punaiset lehdet täydentävät syksyisen asetelman.

2. Tuo vihreään vaihtelua

Hopealanka tuo syysistutuksiin kaivattua värivaihtelua. Isoon ruukkuun on istutettu kartiovalkokuusi. Sen seurana kasvaa kanervaa, hopeavillakkoa ja keltakirjavaa murattia. Pienempiin ruukkuihin on istutettu tuijat. Niiden höysteeksi on valittu syklaameja, kääpiökatajaa, punalehtistä keijunkukkaa ja hopealankaa.

3. Luota yksinkertaiseen

Syysistutus voi olla myös hyvin pelkistetty. Tässä tikasmaiseen telineeseen on asteltu kiva väripari: hohtava hopealanka ja fuksianpunainen syklaami. Syklaamin lehdissä on kiva hopeansävyinen kuvio, joten se sopii hienosti hopealangan pariksi.

4. Raikasta asetelma hopealangalla

Hopealanka viilentää lämpimän sävyistä väriskaalaa. Laakeassa ruukussa kasvaa kirjavalehtistä murattia ja mehitähtiä. Sen taustalla hopealanka antaa hyvän vastapainon koristekaalille ja valkokukkaiselle syklaamille. Toisessa ruukussa kasvaa syklaamin lisäksi tummaksi värjättyä kanervaa. Asetelmaa piristävät omppu- ja marjakoristeet.

5. Tee hopealangasta punaisten sävyjen pari

Punakukkainen skimmia sopii upeasti hopealangan seuraksi. Skimmia saattaa hyvällä onnella talvehtia, jos istutat sen maahan ennen talven tuloa. Omassa ruukussaan komeilee sinertävän hopeinen mehiruusuke. Vaaleanpunakukkainen syklaami näyttää viehättävältä. Kun sen kukat ovat kuihtuneet, kauniit lehdet tuovat iloa vielä pitkään. Muratin ohella syklaami viihtyy viileässä.

6. Päästä eri tyylit valloilleen

Hopealanka ja marjakanerva ovat kuin luodut toisilleen! Betoninen ruukku korostaa niiden hienoja ominaisuuksia entisestään.

7. Turvaudu klassikkoyhdistelmään

Vahvat punaiset sävyt rauhoittuvat, kun niihin yhdistää hopeaa. Tässä tummakukkainen kanerva on saanut seurakseen raikkaanvihreän muratin ja hillityn hopealangan.

8. Kokeile jotain täysin uutta

Tee näyttävä istutus kuten tässä. Pirteän punainen koristechili, kirjavalehtinen tarhapensastädyke, kapealehtinen muratti ja hopealanka tuovat väriä syksyyn!

Vinkki!

Jos hopealanka on kuivahtanut, älä heitä sitä pois. Napsi siitä lyhyitä pätkiä ja sido niistä kranssi. Voit myös laittaa oksanpätkät isoon maljaan ja kaataa päälle vettä. Vedessä hopeinen sävy tulee entistä upeammin esiin. Vaihda vesi silloin tällöin, ettei siihen muodostu levää. Tällä tavalla hopealanka voi kestää vielä viikonkin.

1 kommentti