Sokerimassakoristeet säilyvät hyvin sokerimassalla, marsipaanilla, suklaalla ja voikreemillä kuorrutettujen kakkujen päällä. Jos koristelet niillä kermavaahtokakun tai hyydytetyn juustokakun, lisää sokerimassakoristeet vasta juuri ennen tarjoilua.
Näitä tarvitset
- vaaleanpunaista sokerimassaa
- tomusokeria
- yhden kananmunan valkuaisen
- keltaista elintarvikeväriä
- vettä
- kaulimen, sakset ja terävän veitsen
- piparimuotteja
- cocktailtikun
- foliota ja talouspaperia
- pakastepussin
Tee helpot sokerimassakoristeet näin:
1. Kauli sokerimassa ohueksi levyksi kevyesti tomusokeroidulla alustalla. Ota piparkakkumuotilla kuusi kuviota sokerimassasta. Leikkaa terälehdet terävällä veitsellä.
2. Muotoile foliosta kolme kuppia. Ohenna terälehdet kierittämällä cocktailtikkua lehtien päällä ja painamalla tikkua samalla työtasoa vasten. Aseta ensimmäiset kukkakerrokset foliokuppeihin ja sivele tilkka vettä kuvion keskelle liimaksi. Nosta toinen kerros edellisen päälle. Asettele talouspaperin palasia terälehtien väliin. Jätä koristeet kuivumaan huoneenlämpöön vähintään vuorokaudeksi.
3. Sekoita ruokalusikallinen munanvalkuaista ja 7 ruokalusikallista tomusokeria tasaiseksi seokseksi eli pikeeriksi. Värjää keltaiseksi elintarvikevärillä. Siirrä pikeeri pakastepussiin ja leikkaa kulmaan pieni reikä. Nosta kovettuneet kukat foliokupeista ja poista talouspaperit terälehtien väleistä. Pursota pieniä pisteitä kukkien keskustoiksi. Sokerimassakoristeet säilyvät huoneenlämmössä pölyltä suojattuna jopa kuukausia.