Maku

Grillauksen ABC

Grillauksen ABC

Varaa välineet ja raaka-aineet valmiiksi grillin lähelle ennen aloittamista. Paras lopputulos varmistetaan hyvin lämmitetyllä grillillä.
Teksti Marja Samuli
Kuvat Martti Leppä
Mainos

Mikko Karellin grillivinkit

  1. Opettele käyttämään grilliäsi. Lue käyttöohjeet ja noudata niitä.
  2. Pidä grillausvarusteesi kunnossa eli puhdista ritilät, parilat ja kivet säännöllisesti.
  3. Varaa grillaukseen tarpeeksi aikaa ja malttia.
  4. Anna grillin esilämmitä tai hiillostua kunnolla ennen grillauksen aloittamista.
  5. Selvitä ennen grillausta tuotteen kypsymisaika.
  6. Älä harrasta ”varman päälle” grillaamista. Ylikypsä on kuivaa ja mautonta.
  7. Grillaa nopeasti kypsyvät raaka-aineet sellaisinaan, mutta pitkän kypsymisajan vaativat raaka-aineet vasta esikypsennyksen jälkeen.
  8. Grillaa raaka-aineita, älä marinadeja. Poista liiat marinadit ennen grillauksen aloittamista.
  9. Noudata varovaisuutta ja varaa grillin läheisyyteen vettä sammutukseen.
  10. Muista, grillaaminen on myös seurustelu- ja illanviettotapa. Nauti, älä stressaa.

Grilliruoan onnistumisen avaimia

  • Käytä vain laadukkaita raaka-aineita.
  • ”Huoneenlämpöisillä” raaka-aineilla onnistut parhaiten.
  • Grillaa porsaan ja broilerinlihat aina täysin kypsiksi. Naudanlihan taas voit kypsentää makusi mukaan vaikka puolikypsäksi.
  • Keskiverto grillausaika noin puolentoista sentin lihapalalle on 7–10 minuuttia, tarkista kuitenkin aina erikseen lihan kypsyys, ennen kuin nostat sen tarjolle.
Julkaistu: 2.6.2005
Katso myös nämä