Etikka puhdistaa pinttyneet hajut ja liat – 4 vinkkiä, joilla otat keittiön ihmeaineesta kaiken irti siivouksessa ja kodinhoidossa
Sisustus
Etikka puhdistaa pinttyneet hajut ja liat – 4 vinkkiä, joilla otat keittiön ihmeaineesta kaiken irti siivouksessa ja kodinhoidossa
Etikka on oiva apu monenlaisessa kodin puhdistushommassa. Sen avulla raikastuvat pyykit, ja myös kahvinkeittimen saostumat saavat kyytiä. Poimi vinkit, joilla otat kaiken irti monikäyttöisestä etikasta.
Julkaistu 3.1.2019
Kotivinkki

Etikka on hyvä säilönnässä, mutta myös monessa kodin siistimishommassa. Kokeile etikan tehoa pinttyneiden hajujen poistoon vaatteista ja puhdista etikan avulla keittimet ja ikkunat.

Hyödynnä etikkaa näin – 4 erilaista tapaa

1. Raikasta hikikamppeet etikalla

Liota vaatetta miedossa etikkaliuoksessa (1 dl etikkaa 5 litrassa viileää vettä) puolen tunnin ajan ennen normaalia konepesua. Kokeile ensin johonkin huomaamattomaan kohtaan, että vaate kestää etikkakäsittelyn.

2. Poista kahvinkeittimen saostumat etikalla

Kaada keittimeen noin puolet vettä ja saman verran etikkaa. Keitä puolet seoksesta ja katkaise virta. Keitä loputkin puolen tunnin kuluttua. Huuhtele keittämällä kaksi kannullista pelkkää vettä.

3. Pese vedenkeitin etikalla

Kaada keittimeen seos, jossa on puolet vettä ja puolet etikkaa. Keitä ja anna jäähtyä. Huuhtele, keitä vielä uusi annos vettä ja kaada pois.

4. Kirkasta etikalla ikkunat ja peilit

Sekoita ikkunan- tai peilinpesuveteen pari tippaa käsitiskiainetta ja loraus väkiviinaetikkaa. Etikka estää raitojen syntymistä ja kirkastaa ikkuna- ja peilipinnat.

Pyykkietikka raikastaa vaatteet

Tiesitkö, että etikkaa voi käyttää myös pyykinpesussa huuhteluaineen tavoin ja pyykinpesukoneen puhdistuksessa? Pyykkietikkaa on helppo tehdä itse, kurkkaa täältä ohje!

1 kommentti