Eikö suuri remontti houkuta? Näin raikastat kylpyhuoneen ilmeen
Sisustus
Eikö suuri remontti houkuta? Näin raikastat kylpyhuoneen ilmeen
Uudet vetimet, tekstiilit tai kaapinovet saavat kylppärin näyttämään freesimmältä. Joskus muutokseen riittää jo pelkkä kasvikin.
4.1.2017
 |
Avotakka

1. Vaihda pyyhkeet ja matot

Värit tuovat kontrastia ja vievät huomiota epämieluisista laattapinnoista. Helpoin tapa piristää kylpyhuone on vaihtaa tekstiilit. Samansävyiset pyyhkeet ja matot yhtenäistävät tilan ilmeen. Tasoita kylmiä ja kovia pintoja luonnonläheisillä hiekan ja kiven sävyillä ja lisää mukaan pehmeitä materiaaleja, kuten puuta. Railakkaat värit puolestaan luovat hehkua ja energiaa. Esimerkiksi smaragdinvihreä ja valkoinen muodostavat trendikkään väriparin.

2. Maalaa kellastunut katto

Kellastunut paneelikatto saa helposti kylpyhuoneen näyttämään tunkkaiselta. Kun sen maalaa valkoiseksi, tilasta tulee ilmavampi.

3. Vaihda allaskaapin vetimet

Anna vanhalle allaskaapille jatkoaikaa vaihtamalla vetimet. Niitä löydät hyvän valikoiman esimerkiksi Ikeasta tai Netraudasta.

4. Tee pikapäivitys lampuilla

Tee valaistuksen pikapäivitys ja vaihda valaisimiin pehmeää valkoista valoa antavat lamput, joiden värilämpötila on 3000−3200 kelviniä ja värintoisto- eli Ra-indeksi yli 80.

5. Kokeile kaakelimaalia

Laatoituksen uusiminen vaatii mittavan remontin, mutta laattojen maalaaminen on verrattain helppoa. Kaakelimaalilla voit maalata kaikki laattapinnat, mutta erityisen kätevä se on häiritsevien laattaboordien tai kuviolaattojen peittämisessä. Kokeile esimerkiksi Ronsealin maalia.

6. Vaihda vain kaapinovet

Maalaa vanhat ovet tai vaihda ne kokonaan uusiin. Valitse kiiltoasteeltaan puolihimmeä maali, sillä kiiltävä tai täysin matta maali tuo naarmut esiin herkästi. Etenkin Ikean kaappirunkoihin saa ovia usealta valmistajalta. Yksi niistä on esimerkiksi ruotsalainen Superfront.

7. Raivaa tavarat 

Kylpyhuone näyttää suuremmalta ja raikkaammalta, kun tavarat ovat poissa näkyvistä. Optimoi säilytystilat käyttä­mällä hyödyksi kaikki pinnat. Esimerkiksi wc-istuimen yllä on mainiosti tilaa monille usein tarvittaville tavaroille. Seinälle kiinnitetty kaappi tai hyllyt auttavat pitämään pesualtaan ja ammeen ympäristön siistinä eivätkä vie lattiatilaa. Siirrettävällä vaunulla saa puolestaan säilytystilaa pyyhkeille ja muille pesutarvikkeille.

8. Yhtenäistä purnukkarivistö

Kiinnitä huomiota yksityiskohtiin, kuten purkkien ja pullojen ulkonäköön. Hillitty ja harmoninen purnukkarivistö miellyttää silmää. Somista tilaa pienesineillä, kuten kauniilla tarjottimella ja kerrosvadeilla, joihin voit koota esille päivittäin tarvittavat meikit ja korut.

9. Hanki kylppäriin kasvi

Kasvit tuovat kodikkuutta. Useat tropiikin kasvit, kuten saniaiset ja peikonlehti, ovat sopeutuneet kosteuteen ja vähään luonnonvaloon. Jos luonnonvaloa ei ole lainkaan, käytä leikkokukkia ja oksia.

10. Käytä luovuutta

Saat lisää tunnelmaa yhdistelemällä luovasti erilaisia esineitä. Esimerkiksi vanhan lipaston voi muuttaa persoonalliseksi allaskaapiksi.

Pääkuva: Vedum

Lue lisää:

Kommentoi »