Dramaattista vai seesteistä – kumpi näistä makuuhuonetyyleistä saa sinut syttymään?

Dramaattista vai seesteistä – kumpi näistä makuuhuonetyyleistä saa sinut syttymään?
Porin asuntomessuilla makuuhuoneet jakautuvat kahteen leiriin: näyttävän tummiin ja rauhallisen vaaleisiin. Yhteistä molemmille trendeille on kuitenkin korkeat, topatut sängynpäädyt.
Julkaistu: 20.7.2018

Dramaattiset ja tummat makuuhuoneet

Värit kuin maalauksesta

Tämän makuuhuoneen värit ovat kuin 1600-luvun hollantilaisesta maalauksesta. Niissä on syvyyttä, hehkua ja nousevan ukonilman tuntua. Tyylikkään tummaan tunnelmaan ei tarvita aina mustaa tai harmaata. Kohde 14, Goto Gloria.

Tummasti kodikas

Pellavan värinen sängynpääty, harmaakuvioinen villamatto ja rottinkiset yöpöydät voisivat olla osa hyvinkin kotoisaa sisustusta. Mutta täälläpä on melkein musta päätyseinä, ja se antaa huoneelle uudenlaista ryhtiä ja voimaa! Kohde 12, Sievitalo Kultakoivu 187.

Aatamin ja Eevan valinta

Paratiisillinen makuuhuone syntyy näin vähällä: vain muutama ruusu, keisarinkruunu ja esikko riittäävät. Näyttävä paneelitapetti käy itsessään sängynpäädystä. Kohde 31, RTV-talo.

Vastakohtien vetovoimaa

Betoniseinää kuvaava fototapetti virittää makkariin rappion ja vaaran tunnelmaa. Ylellisesti topattu pääty ja hienostuneet vuodetekstiilit luovat sille täyden kontrastin. Mutta silti niiden välillä onkin yhteys: värit on poimittu tapetista. Kohde 3, As Oy Porin Jokisimpukka.

Agenttitarinoiden tyyliä

Lämpimän ruskea puupanelointi ja tumman harmaa levypääty tuovat mieleen 1970-luvun, kylmän sodan synkimmät vuodet ja kansainvälisiä vakoilijoita kuhisevat hotellit. Nyt tunnelmaa keventävät hienosti hopeanhohtoinen päiväpeitto, Marimekon kepeät lakanat ja korimainen yöpöytä. Kohde 22, Wienerberger JokiDuo.

Sadun linnasta

Miltä Kaunotar ja hirviö -sadun Bellestä on tuntunut, kun hän hääyönään pimeässä sulhastaan hapuillessaan on tarrannut tämän turkkiin? Se voisi selvitä tässä sängyssä. Tapetin ristikkokuosi ja kristallijalkainen valaisin jatkavat hauskasti ranskalaisen satulinnan hohdetta. Kohde 11, Talo Luvia.

Suloisen seesteiset makuuhuoneet

Kuin hattaraa

Olenko tullut taivaaseen, kun missään ei näy varjoja? Unenomaisen hattarainen tunnelma syntyy, kun sisustuksesta puuttuvat voimakkaat kontrastit. Samalla pienetkin sävyerot tuntuvat kutkuttavasti, kuin enkelin siiven hipaisu. Kohde 5, Herukka.

Melanian valinta

Jos Yhdysvaltain presidentin puolisi olisi Suomen vierailullaan tutustunut asuntomessuihin, hän olisi varmasti valinnut tämän huoneen suosikikseen. Hillityn samppanjaiset sävyt, komea sängynpääty ja runsas tyynyröykkiö ovat kaikki kuin amerikkalaisesta sisustuslehdestä. Kimaltava päiväpeite viimeistelee tyylin! Kohde 32, Villa Hohde.

Trendikäs efekti

Lastalla maalatut efektiseinät ovat näiden messujen hitti, varsinkin makuuhuoneissa. Seinässä on käytetty kahta väriä, mutta maalin paksuuden vaihtelun takia eri sävyjä löytyy loputtomasti. Lopputulos on rauhallinen mutta silti eloisa. Kohde 9 Jukkatalon Taimi

Ryhtiä linjoista

Kuvittele, miltä tämä makuuhuone näyttäisi ilman kehysten, valaisimen ja yöpöydän jalkojen mustia linjoja. Kyllä, paljon mitäänsanomattomalta. Muutama veto mustaa ei ole siis pahitteeksi vaaleassakaan sisustuksessa. Kohde 11, Talo Luvia.

Skandinaavista tyyliä

Vaalea puu ja valkoinen ovat klassikkoyhdistelmä. Uutta vivahdetta tuttuun teemaan tuo vaalea, graafinen tapetti ja rennon kesäinen ruokomatto. Kohde 13, Talo Lintula.

Himmelin hartautta

Harmaa seinä, kaapumainen päiväpeitto ja minimalistinen kalustus luovat henkistynyttä tunnelmaa. Himmelin herkkä kauneus sopii miljööseen mainiosti – miksi ihmeessä abstrakti perinnemobilemme pitäisi liittää vain jouluun? Kohde 4, Fiskahedenvillan Pohjanvalo.

Kommentoi »