Designia omasta maakunnasta messutaloon
Rakenna ja remontoi
Designia omasta maakunnasta messutaloon
Saranpäät rakentavat kotiaan Seinäjoen asuntomessualueelle. Oman maakunnan käsityöläisten tuotteita halutaan sisustukseen niin paljon kuin mahdollista
11.9.2015
 |
Meidän Talo

Anja Saranpää seisoo puolivalmiin talonsa tulevassa keittiössä ja osoittaa haaveellisen näköisenä ikkunasta. - Metsämaisema on minulle mieluinen. Olkoonkin, että metsä on pikkuinen.

Anja Saranpään ja hänen miehensä Seppo Saranpään tuleva koti, Valokki, on Seinäjoen asuntomessualueella Pruukinrannassa. Yleisilmeeltään varsin luonnonmukaiseksi ja metsäiseksikin jäävä messualue valikoitui pariskunnan kodin paikaksi intuitiolla:

- Luonto on lähellä ja vesi. Hyvät liikuntamahdollisuudet ovat plussaa. Ja tietenkin se, että alue rakentuu kerralla valmiiksi. Odotan kovasti muuttoa tänne, Anja Saranpää sanoo. Asuntomessut on iso tapahtuma, joten alueelle rakentaminen on väkisinkin hieman julkista.

- Alussa se askarrutti vähän. Olemme tarkoituksella pitäneet matalaa profiilia. Rakentamisestamme ei ole blogia eikä Facebook-sivua. Mutta ihan mukavaahan tämä on ollut, kun kävijöitä on ollut jo nyt, vaikka tapahtumaan on pitkä aika. Kerromme talosta mielellämme.

Saranpäät ovat aikuinen pari, jonka lapset ovat jo lentäneet pesästä. Uudesta 144-neliöisestä kodista on kuitenkin tarkoitus tulla mieluisa vierailukohde myös lapsille ja lapsenlapsille. Taloon tulee avaraa yhteistä keittiö-olohuonetilaa 60 neliötä ja lämmitetty terassi. Talon sisustuksesta vastaa Taito Etelä-Pohjanmaa ja Rustoopuori ja sen suunnittelee Marjo Remes.

- Kun kodin oven avaa, ensimmäinen näkymä on ikkunasta avautuva vihreä metsä. Se tulee olemaan avoimen tilan teemana. Makuuhuoneista toinen on työhuone, ja sen teema on urbaani Seinäjoki. Asukkaiden oma makuuhuone ammentaa vesiteemasta, Taito E-P:n Marja Hemminki-Haapoja visioi.

- Oman maakunnan käsityöläisten tuotteita halutaan sisustukseen niin paljon kuin mahdollista. Onneksi meillä on mahtavasti ammattitaitoisia tekijöitä.

Asuntomessukodit tekevät asukkaistaankin ainakin hetkeksi melkein julkkiksia. Oman kodin rakentamisvaiheista on kuitenkin mukava kertoa. Valokin keittiö-olohuone on yhtä avointa tilaa. 

Kommentoi »