Avotakka

Makuuhuone kuin kesämökillä ja ei ihan tavallinen kylpyamme – tämä on Avotakan suosikkitalo Kouvolan asuntomessuilla

Makuuhuone kuin kesämökillä ja ei ihan tavallinen kylpyamme – tämä on Avotakan suosikkitalo Kouvolan asuntomessuilla
Sievitalo Unton maanläheisen ja trendikkään sisustuksen on suunnitellut Linda Baki. Avotakan sisustustoimittaja Anna Aromaata ihastuttivat talon tunnelmallinen värimaailma ja kekseliäät materiaalivalinnat.
Julkaistu: 8.7.2019

Oi mikä keittiö!

Tässä keittiössä on ihanat puuviilupintaiset kaapistot, jotka näyttävät puusepän tekemiltä vaikka ovatkin tehdasvalmisteiset. Allastason vasemmalla puolella ovat integroidut kylmäkoneet ja oikealla sivulla on aamiaiskaappi. Valkoiset yläkaapit ja välitilan vaaleaa marmoria muistuttava Dekton-komposiittilevy keventävät keittiön ilmettä. Saarekkeessa on hyvin laskutilaa, ja sen toisella sivulla on vetolaatikot.

Kaapistot ovat Omega-keittiöiden. Tamminen Chalet Tundra -parketti on Parlan. Tarjoiluvaunu, Veke.
Lankavetimet ovat taas muodissa. Dekton on kvartsista, posliinista ja lasista puristettu komposiittimateriaali, joka kestää kovaa kulutusta ja muistuttaa marmoria.
Mustat kalusteet korostuvat vaaleita puupintoja vasten. Pinnatuolit ja pöytä, Veke. Lambada-riippuvalaisin, Innolux.

Olohuone kevein kalustein

Olohuoneen vinossa päätyseinässä aaltoileva seinäpaneeli tuo lämpöä vaaleaan olohuoneeseen. Siron kulmasohvan kanssa on yhdistetty keveitä rottinkikalusteita ja paimentolaistyylinen matto, joka tekee tilasta kodikkaan oleskelupaikan. Eräs Avotakan Instagram-seuraaja kysyi, miksi tämän kodin sohva on sijoitettu ikkunan eteen? Vastaus löytyy seuraavasta kuvasta. Asukkaat halusivat olohuoneeseen ison television ja sen ainoa luonteva paikka on sohvaa vastapäätä.

Seinä on levytetty Siparilan Vire-paneelilla. Sohva ja sohvapöytä ovat Hakolan. Rottinkituolit, kukkatelineet ja rahit, Veke. Villamatto, Cobello. Bulbo-riippuvalaisin, Innolux.

Asukkaat halusivat olohuoneeseen 72-tuumaisen taulutelevision ja sen ainoa luonteva paikka tässä kodissa on sohvaa vastapäätä.

Doorie valmistaa peitelevyjä ja ovia, jotka sopivat Ikean kalusteiden runkoon. Tv-taso on Bestå-mallistosta.

Makuuhuone kuin kesämökiltä

Tässä makuuhuoneessa tulee tunne kuin olisi kesämökillä. Kesäisen tunnelman aiheuttavat tiililadottu seinäpaneeli ja helakan väriset petivaatteet. Pyöreä peili päätyseinällä on hauska idea. Peili heijastaa valoa ja vie huomion paneeliseinään. Muodikas riisipaperivalaisin sopii boheemisti sisustettuun makuutilaan.

Seinässä on Siparilan Pala-paneelia. Sängynrunko, Futonnetti. Päiväpeitto ja penkki, Veke. Seinä on maalattu Tikkurila sävyllä Laasti.

Haaveiden walk in closet

Pitkulaisen vaatehuoneen molempiin päätyseiniin on sijoitettu korkeat, puolikaaren malliset peilit. Ne luovat illuusion tilan jatkumisesta äärettömyyksiin. Selkeä mustavalkoinen säilytysjärjestelmä on tarpeeksi siro kapeaan huoneeseen.

Hyllyt ja runko ovat Omega-keittiöiden. Peilit, Lasilinkki. Seinät on maalattu Tikkurilan Taika-maalilla, joka sävy on helmiäinen, 2027 Deimus HM. Tuoli, Cobello.

Kodin käyntikortti, eteinen

Eteisen laskutasona on trendikäs puupöytä ja pyöreä peili, joka on hyvä vaihtoehto perinteiselle kokovartalopeilille. Isosta pyöreästä peilistä näkee ihan riittävästi. Vastapäisellä seinälla on lattiasta kattoon ulottuva liukuovikaapisto.

Sivupöytä on Cobellosta, peili, Lasilinkki. Casablanca Grigio -laatat ( 45x45 cm), Värisilmä.

Tässä vierashuoneessa yöpyisi mielellään

Vierashuoneessa on tunnelmalliset, maanläheiset värit ja paimentolaistyyliset tekstiilit. Art 4 U:n akustiikkataulu on kuin taideteos. Seinä on maalattu Tikkurilan sävyllä V484 Ajopuu.

Kalusteet ja tekstiilit, Veke.

Työhuone vihertää

Työhuoneessa on siro työpöytä ja kompakti rottinkikaappi. Vihreä on rauhoittava väri ja sopii siksi hyvin työtilaan. Seinät on maalattu Tikkurilan sävyllä N494 Nefriitti.

Kaappi on Ikean mallistosta.

Ikioma spa

Pesutilassa on kodikas spa-tunnelma ja kiinnostavat materiaaliyhdistelmät. Amme on vedenpitävää puukomposiittimateriaalia, seinä on laatoitettu kiiltävillä marmorilaatoilla ja lattia mattapintaisilla laatoilla. Saunan lauteet ovat lämpökäsiteltyä magnoliaa.

Amme on Woodion. Sensi Statuario White Lux -marmorilaatat (60x60), Laattakeskus. Sauna, Sun sauna.
Kylpyhuoneessa on Woodion pesuallas. Seinässä on Siparilan KOO4-paneeli.

Kodikas kodinhoitohuone

Välitilan panelointi, puinen taso sekä beesi seinän väri tuovat kodikkuutta kodinhoitotilaan.

Kaapistot ovat Omega-keittiöiden. Paneeli K004, Siparila.

Sievitalo Unto on asuntomessujen kohde numero 22. Talossa on asuinpinta-alaa 146 neliömetriä.

Kommentoi »