Avotakan päätoimittajan messutärpit: 9 ideaa, jotka tekevät arjesta hieman ylellisempää
Sisustus
Avotakan päätoimittajan messutärpit: 9 ideaa, jotka tekevät arjesta hieman ylellisempää
Avotakan päätoimittaja Kari-Otso Nevaluoma poimi asuntomessuilta sekä isoja että pieniä sisustus- ja kalustusratkaisuja, jotka helpottavat arjen pyörittämistä ja parhaimmillaan parantavat elämisen laatua.
27.7.2017
 |
Avotakka

1. Seinäkomero onkin aamiaiskaappi

Aamiaiskaappi on yleensä piilotettu osaksi keittiön kaapistoja. Kun kaapin paikka mietitään jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa, sen voi vaikka upottaa seinään. Ja jos kaappi on saarekkeen vierellä, laskutasoakin riittää. Keittiö on JSP-keittiöiden. Kohde 20, Passiivikivitalo.

2. Tyylinmukainen lattiakaivo

Kylpyhuoneessa katse kohdistuu yleensä laattoihin ja hanoihin. Toisinaan kannattaa katsoa myös lattiakaivon ritilää. Kun se valittu tilan tyyliä mukaillen eikä perusmallien joukosta, kokonaisuus näyttää huolitellulta eikä mikään pistä silmään. Kyseinen malli on LVI-pörssistä. Kohde 7, Sievitalon Villa Kotikallio.

3. Valoisa (ja paljastava) sauna

Suomalainen on tottunut saunomaan hämärässä, tummien lauta- tai hirsiseinien ympäröimänä. Siksi tuntuu raikkaalta nähdä sauna, jonka pinnat ovat vaaleat ja lähes kaikki seinät ovat lasia. Ratkaisu lisää tilan tuntua ja liittää saunan visuaalisesti osaksi kylpytiloja. Kohde 8, Honkatalojen Villa Saimaanhelmi.

4. Rakenteita hyväilevä valaistus

Ison ja korkean olohuoneen valaiseminen tyylikkäästi on vaikeaa. Yksi vastaus on pitkät ja sammutettuina huomaamattomat ledinauhat. Tässä olohuoneessa ne on sijoitettu kulkemaan kattopalkkien vieressä ja päällä ollessaan tuovat sekä niiden että katon muodon hienosti esiin. Kohde 9, Finnlamellin Villa Sukka.

5. Kasvihuone sulautuu pihan rakenteisiin

Kasvihuone voi olla keskellä pihaa tai sen laidalla töröttävä koppi. Se voi olla myös upeasti pihan muotoja ja rakenteita hyödyntävä rakennelma, jonka äärellä on helppo viihtyä. Kivimuuri tuo lämpöä ja myös tunnelmaa omaperäiseen kokonaisuuteen. Kohde 9, Finnlamellin Villa Sukka.

6. Marmoria koko rahalla

Marmori on mainettaan huokeampi ja helppohoitoisempi materiaali. Kylpyhuoneeseen se tuo kylpylämäisyyttä ja hienoa vaihtelua perinteisten laatoitusten tilalle. Tässä kylppärissä on käytetty Tulikiven carrara-marmoria raikkaasti kahdella tavalla, isona seinälaattana ja pieninä kuusikulmaisina laattoina. Kohde 11, Kontion Toive.

7. Yöpöydän uusi ulottuvuus

Voiko olla hauskempia yöpöytiä? Kun tilaa on vähän tai lattiapintaa ei halua tuhlata, seinähyllystä saa helposti toimivan yöpöydän herätyskellolle, kirjalle, silmälaseille ja muille tarpeellisille pikkuesineille. Kun hyllyjä on kaksin kappalein, toiselle mahtuu vielä hyvää mieltä tuottava koriste-esinekin. Hyllyt ovat Hakolan. Kohde 20, Passiivikivitalo.

8. Likaiset astiat sekunneissa piiloon

Topi-keittiön keittiössä kaiken mahdollisen saa piiloon. Koivuviiluisten ovien taakse kätkeytyy niin trendikäs aamiaiskaappi kuin hieman yllättäen myös tiskiallas. Likaiset astiat on kiva saada hetkessä pois silmistä – ja ehkä myös mielestä. Kohde 6, Kannustalon Harmaja Saimaa.

9. Visuaalisesti onnistunut poreallas

Suoraan olohuoneen ikkunan edessä, Saimaan maisemien äärellä, on terassi. Ei siinä vielä mitään, mutta terassille upotettu, täydellisesti ympäristöön sopiva allas tekee vaikutuksen. Tämän altaan näkee myös sisätiloista, talon olohuoneesta. Harmaa allas on nimeltään Drop. Kohde 7, Sievitalon Villa Kotikallio.

Kommentoi »