Miljoonat silmäparit seuraavat, kun Auri Kananen siivoaa Tiktok-videoillaan – nyt hän neuvoo, miten jokainen voi tehdä siivoamisesta helpompaa
Ihmiset
Miljoonat silmäparit seuraavat, kun Auri Kananen siivoaa Tiktok-videoillaan – nyt hän neuvoo, miten jokainen voi tehdä siivoamisesta helpompaa
Auri Kananen, 27, nousi kansainväliseksi tähdeksi hauskoilla siivousaiheisilla Tiktok-videoillaan. Hänellä on palvelussa yli kolme miljoonaa seuraajaa. Vaikka siivoamisesta ei ole pakko pitää, siitä kannattaa tehdä mahdollisimman mukavaa, Auri kannustaa. Näillä vinkeillä saat lisää iloa siivouspäivään!
Julkaistu 22.1.2021
Kotivinkki

1. Siivitä urakkaa

Jos siivoaminen tuntuu pakkopullalta, kuuntele samalla lempimusiikkiasi tai äänikirjoja, jotka vievät huomion muualle. Palkitse myös itsesi urakan jälkeen. Siivouksesta ei ole pakko nauttia, mutta tehostamalla siivoamista siihen käytetty aika lyhenee.

2. Panosta välineisiin

Kun siivouskaapista löytyy hyvä perusvälineistö, jälki on parempaa. Esimekiksi mikrokuituliina puhdistaa pinnat monta kertaa tehokkaammin kuin puuvillainen rätti. Ammattisiivooja vannoo myös jokapaikan tiskiharjan ja kovien tahrojen teräspallon nimeen.

Tamperelainen Auri Kananen siivoaa Tiktok-videoissaan ihmisten koteja. Hän yllättyi, kun amerikkalainen somevaikuttaja Dixie D’Amelio alkoi seurata hänen Tiktok-tiliään. Dixiellä itsellään on 39 miljoonaa seuraajaa, ja hän on yksi Tiktokin suosituimmista käyttäjistä.

3. Valitse pesuaine lian mukaan

Pesuaineita markkinoidaan usein eri huoneiden puhdistamiseen. Valitse aine kuitenkin likatyypin mukaan. Kova lika, esimerkiksi ruoste ja kalkki, lähtevät happamalla ja pehmeä lika, kuten rasva, emäksisellä aineella. Ei ole olemassa ihmeainetta, joka tepsisi kaikkeen.

4. Vähennä aineiden määrää

Vältä yleisintä kompastuskiveä eli lotraamista. Kun puhdistusainetta käyttää hillitysti pakkauksen ohjeen mukaan, se on helpompi huuhdella pois ja lopputulos on kirkkaampi. Vähentäminen säästää myös kodin pintoja ja luontoa. Vältä myös järeitä myrkkyjä.

Auri Kananen haluaa videoillaan näyttää, miksi siivous on ihanaa. ”Tunne on täysin euforinen, kun saan kaiken lian pois. Nuoret luulevat, että siivoojan työ on likaista ja hirveää. Haluan osoittaa, että se voi olla seksikästä.”

5. Skippaa tavarasirkus

Jos tapanasi on lykätä siivoamista epäjärjestyksen takia, kerää tavarapinot ensin esimerkiksi jätesäkkiin ja tartu suoraan rättiin tai imuriin vanhojen lehtipinojen selailun sijaan. Järjestele esineet paikoilleen vasta siivoamisen jälkeen ja karsi samalla turhat pois.

6. Tilaa apua

Kaikkea ei tarvitse tehdä itse. Tilaa siivooja käymään esimerkiksi kerran kuussa. Viikoittainen ylläpitosiivous on silloin helpompaa. Ammattisiivoojilla on käytössään arsenaali välineitä ja konsteja, joilla puhdistuvat sellaisetkin paikat ja tahrat, joita on itse hankala siivota.

Näin Aurista tuli pikavauhdilla kansainvälinen siivoustähti

Siivousyrityksessä työskentelevä Auri Kananen sai syksyllä idean, kun hänen entinen kumppaninsa pyysi siivoamaan parvekettaan: Auri kuvaisi Tiktok-videon lopputuloksesta.

Urakan koittaessa ex oli itse matkalla uuden naisystävänsä kanssa. Auri päätyi viettämään koko päivän asuntoa siivoten. Syntyi minuutin pituinen video Cleaning at ex’s? @aurikatariina-Tiktok-tilille.

– Kaverit varoittivat, että olen hullu, Auri Kananen kertoo.

Video nousi valtavaksi hitiksi, joka on kerännyt 4,5 miljoonaa katselukertaa.

Seuraavaksi Auri tarjoutui siivoamaan Tinder-treffikumppaninsa kodin. Erikoisista treffeistä tehtyä videota on katseltu lähes 19 miljoonaa kertaa.

Tällä hetkellä @aurikatariina-tilillä on jo 3,2 miljoonaa seuraajaa.

– Päätin heti, että haluan seuraajia ympäri maailman. Ihmisillä on sisäänrakennettu kiinnostus siisteyteen. Ei ole väliä, missä päin maailmaa asuu, jotta voi tykätä ennen–jälkeen-videoista.

Pysyvän suosion saavuttaminen Tiktokissa vaatii aktiivisuutta ja aikaa. Auri Kananen julkaisee nykyään pari siivousvideota viikossa. Niiden takana on iso työ.

– Joskus siivoukseen ja sen kuvaamiseen menee yli 18 tuntia, ja vielä pari lisää siihen, että editoin kaiken yhteen minuuttiin, hän kertoo.

1 kommentti