
”Ruoka hallitsee elämääni” – tanssija Atte Kilpinen paistaa pannukakkuja ja kävelee kebabin perässä
Atte Kilpisen keittiössä kokkaaminen sujuu kuin tanssi. Tanssija kertoo viisi ajatusta ruoasta.
1. Ballerinan pannarit
”Syön, jotta keho toimii ja jaksan treenata aamusta iltaan. Aikataulu on joka päivä sama: 7.30 aamiainen, 11.15 kananmuna, 13.00 lounas, 17.00 päivällinen ja näytöksen jälkeen iltapala. Vuosien ajan aamiaiseni oli banaanipannukakut. Niistä saa energiaa pitkälle päivään.”
2. Keittiökoreografi
”Teen joka päivä eväät töihin. Siten tiedän, mitä syön, eikä tarvitse jonotella ravintolassa. Kun kokkaan, laitan työn alla olevan teoksen musiikin soimaan ja käyn alitajuisesti läpi koreografiaa. Pasta pelastaa arjessa. Helppo carbonara syntyy, kun keittää pastan, paistaa pekonin ja sekoittaa joukkoon kananmunan.”
3. Uunilämmin lapsuus
”Lapsuudenkodissani vietettiin usein pizzaperjantaita. Iskän tekemiin pohjiin sai laittaa valitsemiaan täytteitä, ja illalla katsoimme telkkaria pizzoja syöden. Nykyäänkin herkuttelen pizzalla. Suosikkitäytteeni on mausteinen nduja-tahna.”
4. Paluu tulevaisuuteen
”Vuonna 2020 tanssin Hampurin baletissa ja asuin Saksassa. Vein vieraani aina aasialaisravintolaan, jossa ruoat tilattiin tabletilla. Säikähdys oli suuri, kun kerran ruoat toi pöytään metallisella äänellä puhuva robotti eikä tarjoilija.”
5. Kebabkävely
”Kotikaupungissani Turussa sijaitsevassa grilliravintola Orikedon Tavernassa on maailman paras kebab, rapeat ranskalaiset ja loistavat kastikkeet. Joskus kävelin tunnin matkan päästäkseni sinne syömään.”
Kuka?
Atte Kilpinen on 28-vuotias Kansallisbaletin 1. solistitanssija, tanssitaiteilija ja koreografi. Asuu nykyään Helsingissä.