Askartele joulukoristeita paperista
Tee itse
Askartele joulukoristeita paperista
Paperiset jouluauringot ovat perinteisiä ja näyttäviä joulukoristeita, joiden muotoa ja kokoa on helppo vaihdella. Joulukoristeita voi askarrella myös tapetinpaloista.
Julkaistu 10.11.2017
Unelmien Talo&Koti

Aurinkojen keskustaan liimattu nappi ja helmin koristetut ripustusnarut antavat tutuille koristeille uutta ilmettä. Kokoa isoista paperikoristeista komea katosta riippuva ryhmä ja ripusta pienemmät kuusen oksille. Voit käyttää paperisia jouluaurinkoja myös ovikoristeina.

Tarvikkeet:

  • ohutta mutta jäykkää paperia
  • sakset
  • lankaa
  • neula
  • liimaa
  • helmiä.

Näin askartelet joulukoristeita paperista

1. Ota ohut mutta jäykkä paperi ja leikkaa siitä pitkä suorakulmainen pala (65 x 10 cm).

2. Taittele paperi haitariksi aloittaen suorakulmion kapeasta päästä. Yhden taitoksen leveys on noin 1 cm. Jos haluat aurinkoihin leikkuukuvioita, leikkaa ne taitoskohtiin tässä vaiheessa (tekniikka on sama kuin lumitähtiä tehdessä). Jätä haitarin alareuna ehjäksi, jotta saat myöhemmin pujoteltua kiristyslangat siihen.

3. Liimaa haitarin päät yhteen niin, että laskokset jatkuvat tasaisesti ja haitarista tulee lieriö. Pujota kaksi kiristyslankaa läheltä haitarin laskosten alakulmia. Jatka kaikkien taitosten läpi. Jätä lankojen päihin reilusti pituutta. Vedä haitari langoista ympyrän muotoon ja sido langat tiukasti kiinni.

4. Voit liimata jouluauringon keskelle pienemmän auringon. Laita vielä auringon keskelle nappi tai helmi koristeeksi.

5. Viimeistele aurinko pujottamalla ripustuslankaan helmiä tai helmijono.

Lue lisää:

Kommentoi »