A.S. Helsingö räätälöi Ikea-kalusteet
Sisustus
A.S. Helsingö räätälöi Ikea-kalusteet
Huonekalujätin kalusteiden tuunaaminen persoonallisilla lisäosilla on jo villitys. Uusin tulokas A.S.Helsingö valmistaa ovia keittiö- ja vaatekaappeihin.
Julkaistu 25.4.2016
Avotakka

Ikean kalusteisiin yksilöllisiä osia myyviä yrityksiä on jo liuta: Prettypegsiltä saa sohvanjalkoja, Bemziltä päällyksiä ja Superfrontilta ovia, jalkoja ja vetimiä kalusteisiin. Joukkoon on liittynyt suomalainen A.S.Helsingö.

– Ikealla on kokonsa ansiosta ylivoimainen hinnan ja laadun suhde, mutta ihmiset haluavat oman näköistä, sanoo Anssi Jokinen, toinen yrityksen perustajista.

Hänen ja Sebastian Schaumanin mielestä laadukkaat keittiöt ovat liian kalliita. Myös tapa myydä niitä kantakaupungin kivijalkaliikkeistä on heistä vanhentunut. Nettikaupassa ilman välikäsiä hinta on kohtuullisempi.

– Laadukas keittiö ja hyvä muotoilu eivät saa olla lompakosta kiinni, Sebastian Schauman sanoo.

A.S.Helsingön tuotteet valmistetaan tilauksesta kolmella paikkakunnalla Suomessa. Suunnittelusta vastaavat luova johtaja Ilona Palmunen sekä Schauman & Nordgren Architects. Ovimalleja on kolme ja sävypaletti kauniin utuinen. Vetimissä on messinkiä ja kuparia.

– Vaikka mallisto on trendikäs, se on myös ajaton. Emme halua, että keittiö näyttää vanhentuneelta parin vuoden päästä, Schauman sanoo.

Verkkokauppa on hädin tuskin auki, mutta yritys tähyää jo maailmalle. Suunnitteilla on showroomin avaaminen syksyllä Helsinkiin, sitten Tukholmaan.

A.S.Helsingön tuotteet sopivat Ikean Metod- ja Pax-runkoihin. Maalatut ovet ovat mdf-levyä ja puuovet massiivitammea sekä tammiviilua.
Vetimet ovat täyttä messinkiä ja kuparia. Saatavana on myös kromi- ja alumiinivaihtoehdot.

Lue lisää:

Kommentoi »