Kupillinen juhlamieltä – kerma nostaa arkisenkin kahvihetken uudelle tasolle
Mainos: Arla
Kupillinen juhlamieltä – kerma nostaa arkisenkin kahvihetken uudelle tasolle
Syntymäpäivät, valmistujaiset, häät... Juhla kuin juhla, niin suomalaiset tarjoavat vierailleen kahvia. Kerma nostaa kahvinautinnon uudelle tasolle.
Julkaistu 19.5.2023

Kahvitarjoilut ovat asia, jota suomalaiset rakastavat. Kahvia kaadetaan kuppiin aina, olivatpa kyseessä sitten ristiäiset, syntymäpäivät, tupaantuliaiset, kihlajaiset, häät tai eläkejuhlat.

Kahvin historia Suomessa on pitkä, sillä juoma saapui maahan jo 1720-luvulla. Ensin kahvi oli arvokas juhlajuoma, mutta 1900-luvulle tultaessa jokapäiväisistä kupposista oli tullut arkea niin maalla kuin kaupungeissakin.

Nyt juomme kahvia enemmän kuin mikään toinen kansa maailmassa, niin arjessa kuin juhlassakin.

Hyväksy evästeet

YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.

Youtube video placeholder

Iso osa suomalaisista keittää ensimmäisen kahvikuppinsa heti herättyään. Työpäivän aikanakin kahvittelu on meille niin tärkeää, että meillä on käytössä lakisääteiset kahvitauot, mitä luultavimmin ainoana maassa maailmassa.

Arla Café kerma kruunaa myös modernin jääkahvin.

Ja juhlahetket, silloin sitä kahvia vasta juodaankin! Esimerkiksi arvokisoista palaaville menestysurheilijoille järjestettävät mitalikahvit ovat varsin suomalainen ilmiö.

Myöskään minkäänlaisia perhejuhlia on hankala kuvitella ilman kahvia. Juhlatunnelmahan siinä latistuu, jos kahvihampaan kolotukseen ei saa lääkettä!

Kahvinkeittäjän muistilista

Varaa vierasta kohden 2 kupillista (1,5 dl per kuppi) kahvia.

10 henkilön kahvitarjoiluun tarvitset kolme litraa vettä ja viisi desiä kahvijauhetta.

50 henkilön kahvitarjoiluun tarvitset 15 litraa vettä ja 22 dl kahvijauhetta.

Varaa lisäksi sokeria, maitoa ja kermaa.

10 henkilölle tarvitaan sokeria 200 g, kermaa 1 dl ja maitoa 3 dl.

50 henkilölle määrät ovat sokeria 500 g, kermaa 5 dl ja maitoa 1,5 l.

Varaa aina myös teetä. Haudutettu tee on juhlavampi vaihtoehto kuin pussitee.

On huomaavaista tarjota myös mehua ja kylmää vettä.

Juhliin rakennetaan kahvipöytiä, joiden tarjoilut mietitään huolella. Usein kahvipöydän päätähtenä loistaa näyttävä voileipä- tai täytekakku, minkä lisäksi tarjolla saattaa olla sen seitsemää sorttia pikkuleipiä, leivoksia, pullia, kuivakakkuja, muffinseja ja piirakoita.

Herkuista huolimatta lopulta on tietenkin tärkeintä itse kahvi ja se, mitä sen kanssa tarjotaan. Arjen ja juhlan erottaa se, että juhlissa juomaan haetaan täyteläisyyttä ja luksuksen tuntua käyttämällä seassa kahvikermaa.

Arla Café kerman pehmeä maku nostaa kahvinautinnon uudelle tasolle ja tuo arkeenkin juhlan tuntua.

Kevään ja kesän juhlissa kahvista nautitaan vielä vähän enemmän, kun mukaan lorautetaan Arla Café kermaa.
Kommentoi »