Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Mainos: Arla

Kupillinen juhlamieltä – kerma nostaa arkisenkin kahvihetken uudelle tasolle

Syntymäpäivät, valmistujaiset, häät... Juhla kuin juhla, niin suomalaiset tarjoavat vierailleen kahvia. Kerma nostaa kahvinautinnon uudelle tasolle.

19.5.2023

Kahvitarjoilut ovat asia, jota suomalaiset rakastavat. Kahvia kaadetaan kuppiin aina, olivatpa kyseessä sitten ristiäiset, syntymäpäivät, tupaantuliaiset, kihlajaiset, häät tai eläkejuhlat.

Kahvin historia Suomessa on pitkä, sillä juoma saapui maahan jo 1720-luvulla. Ensin kahvi oli arvokas juhlajuoma, mutta 1900-luvulle tultaessa jokapäiväisistä kupposista oli tullut arkea niin maalla kuin kaupungeissakin.

Nyt juomme kahvia enemmän kuin mikään toinen kansa maailmassa, niin arjessa kuin juhlassakin.

Iso osa suomalaisista keittää ensimmäisen kahvikuppinsa heti herättyään. Työpäivän aikanakin kahvittelu on meille niin tärkeää, että meillä on käytössä lakisääteiset kahvitauot, mitä luultavimmin ainoana maassa maailmassa.

Arla Café kerma kruunaa myös modernin jääkahvin.

Ja juhlahetket, silloin sitä kahvia vasta juodaankin! Esimerkiksi arvokisoista palaaville menestysurheilijoille järjestettävät mitalikahvit ovat varsin suomalainen ilmiö.

Myöskään minkäänlaisia perhejuhlia on hankala kuvitella ilman kahvia. Juhlatunnelmahan siinä latistuu, jos kahvihampaan kolotukseen ei saa lääkettä!

Kahvinkeittäjän muistilista

Varaa vierasta kohden 2 kupillista (1,5 dl per kuppi) kahvia.

10 henkilön kahvitarjoiluun tarvitset kolme litraa vettä ja viisi desiä kahvijauhetta.

50 henkilön kahvitarjoiluun tarvitset 15 litraa vettä ja 22 dl kahvijauhetta.

Varaa lisäksi sokeria, maitoa ja kermaa.

10 henkilölle tarvitaan sokeria 200 g, kermaa 1 dl ja maitoa 3 dl.

50 henkilölle määrät ovat sokeria 500 g, kermaa 5 dl ja maitoa 1,5 l.

Varaa aina myös teetä. Haudutettu tee on juhlavampi vaihtoehto kuin pussitee.

On huomaavaista tarjota myös mehua ja kylmää vettä.

Lähde: Meilläkotona.fi

Juhliin rakennetaan kahvipöytiä, joiden tarjoilut mietitään huolella. Usein kahvipöydän päätähtenä loistaa näyttävä voileipä- tai täytekakku, minkä lisäksi tarjolla saattaa olla sen seitsemää sorttia pikkuleipiä, leivoksia, pullia, kuivakakkuja, muffinseja ja piirakoita.

Herkuista huolimatta lopulta on tietenkin tärkeintä itse kahvi ja se, mitä sen kanssa tarjotaan. Arjen ja juhlan erottaa se, että juhlissa juomaan haetaan täyteläisyyttä ja luksuksen tuntua käyttämällä seassa kahvikermaa.

Arla Café kerman pehmeä maku nostaa kahvinautinnon uudelle tasolle ja tuo arkeenkin juhlan tuntua.

Kahvihetken kohottaja
Arla Café kerma on laktoositon kahvikerma ihaniin kahvihetkiin. Kahvikerman 10 % rasvapitoisuus takaa täyteläisen kahvinautinnon. Kahvikerma sopii myös leivontaan. Korkeassa lämpötilassa pastöroitu kahvikerma säilyy raikkaana jääkaapissa pidempään.
Tutustu Arla Café kermaan täällä»
Kevään ja kesän juhlissa kahvista nautitaan vielä vähän enemmän, kun mukaan lorautetaan Arla Café kermaa.
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt