Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Elämäni maut

”Illallinen oli käänteentekevä” – sienet laittoivat näyttelijä Antti Reinin mielen, kehon ja ruokavalion uusiksi

Näyttelijä Antti Reini vaikuttuu sienistä ja tavoittelee lapsuudesta tuttua makua.

Arabialainen lihapata

”Äitini oli loistava kokki, mutta siitä huolimatta vahvin lapsuuteni ruokamuisto on isäni tekemä arabialainen lihapata. Pataan tuli lihaa, perunaa ja kasviksia sekä jotain mystistä maustetta. Aikuisiällä pyysin reseptiä nyt jo edesmenneeltä isältäni, mutta hän ei enää muistanut sitä tarkasti.

Maailmalla olen joskus maistanut jotain samantyyppistä, mutta en silti ole saanut maustetta selville. Kyseessä voi olla yrtti, mausteiden yhdistelmä – tai pelkkä mielikuva mausta.”

Saimin sienimenu

”Pari vuotta sitten olin Punkaharjulla Saimi Hoyerin hotellilla soolokeikalla. Siellä tarjoiltu kuuden ruokalajin illallinen oli jälkiruokaa myöten tehty sienistä. Kokemus oli käänteentekevä.

Syödessäni ymmärsin, että ruokavaliostani oli puuttunut kokonaan yksi elementti. Sienet tasapainottivat sekä kehoni että mieleni.

Aiemmin minulla ei ollut hajuakaan, mitä kaikkea sienistä voi valmistaa. Nyt olen opetellut myös tunnistamaan ja keräämään sieniä.”

”Olen huolestunut lisäaineiden vaikutuksista. Markettien hyllyt muistuttavat kemian labraa. Kaupassa käyminen on hetkittäin aika hankalaa, sillä katson tarkkaan läpi ainesosaluettelot. Välttelen E-koodeja, sokereita ja makeutusaineita.”

Hitaan kokin carbonara

”En koskaan kiirehdi ruoan kanssa, vaan annan sen tekeytyä rauhassa. Mitä pidempään ruoka muhii, sitä paremmin maut raaka-aineista irtoavat.

Pastaruoat ovat periaatteessa nopeita tehdä, mutta niillekin annan italialaisittain aikaa – paitsi itse pastalle, jonka täytyy olla al dente.

Ostan usein aineksia ja vasta sitten tutkin, mitä niistä voi valmistaa. Kokeilen ja muuntelen. Carbonaran kuitenkin teen aina samalla tavalla. Lihan tulee olla italialaista suolalihaa, eikä kermaa saa käyttää missään tapauksessa!”

Antti Reinin pasta alla carbonara
Antti Reinin pasta alla carbonara on helppo ja nopea, mutta täynnä makua!

Antti Reini

61-vuotias näyttelijä, muusikko ja kirjailija tähdittää Turun Kaupunginteatterin Päällikkö-rikosdraamaa. Kolmas romaani Kaunis mahdottomuus (Like Kustannus) ilmestyi vastikään. Asuu Porvoossa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt