9 askelta minimalistiseen kylpyhuoneeseen
Sisustus
9 askelta minimalistiseen kylpyhuoneeseen
Kylpyhuone voi olla tyylikkään vähäeleinen niin, ettei se tunnu kolkolta ja kalsealta.
Julkaistu 30.8.2015
Avotakka

1. Valitse ensin yksi selkeä pääväri ja pysy siinä. Silloin kylpyhuone pysyy yhtenäisenä. Minimalisti ei revittele väreillä vaan korostaa pintoja ja muotoja. Värin ei tarvitse olla valkoinen, mutta vähäeleiseen tyyliin sopivat parhaiten neutraalit sävyt.

2. Vältät tylsän lopputuloksen, kun valitset pintoihin ja materiaaleihin jujua. Sileän seinän rinnalle sopii kuvioitu, vaikkapa hieman röpelöinen laatta. Yksivärisyys korostaa materiaaleja. Anna pintojen kiiltoasteiden vaihdella täysmatasta kiiltävään.

3. Selkeään tyyliin sopii yksinkertainen, kehyksetön peili. Räväytä reilusti kerralla: peili saa vallata koko seinän päädystä päätyyn. Jättimäinen kuvastin samalla avartaa tilaa.

4. Seinä-wc on minimalistille sopiva valinta. Kun wc-säiliö on upotettu rakenteisiin, seinäpinta säilyy eheänä.

5. Valitse jalattoman wc-istuimen rinnalle allas, jossa on esimerkiksi ronskit metallijalat. Silloin kaikki huoneen kalusteet eivät näytä leijuvan ilmassa. Kaluste, jossa on yksinkertainen metallirunko ilman allaskaappia, pitää huoneen kuitenkin ilmavana.

6. Kun vessapaperirullien säilytystila on muurattu seinään, se ei vie lattiatilaa. Halutessasi voit jakaa tilan hyllyillä.

7. Laskutaso on käytännöllinen arjessa. Korosta kapeaa tilaa hillitysti toisella värillä tai materiaalilla, kuten laatalla.

8. Käsittelemättömän näköinen puuovi on hyvä vastapari selkeille, kylmähköille laatta- ja peilipinnoille. Puun ja metallin kaltaiset rehelliset materiaalit korostuvat niukan minimalistisessa ympäristössä. Ne myös tuovat elämän makua, jolloin tilasta ei tule liian kliininen.

9. Muista kukat ja tuoksukynttilät. Kylpyhuone kaipaa ehdottomasti niiden tuoksua ja kauneutta.

Minimalistisen kylpyhuoneen olennaiset opit

  • Mieti remonttia suunnitellessa, saatko upotettua kiinteää säilytystilaa esimerkiksi seinään tai huonetta jakavaan seinäkkeeseen.
  • Jos säilytystilan tarvetta on runsaasti, minimalistiseen tyyliin sopii eleetön, korkea kaappi. Vetimettömät ovet jatkavat yksinkertaista ilmaisua.
  • Kylpyhuoneen kovat materiaalit kaipaavat rinnalleen luonnonmateriaaleja. Jo matto, hyllykkö tai oksat vaasissa tuovat tilaan toivottua lämpöä.

Lue lisää:

Kommentoi »