8 vinkkiä keittiön teollisuustyyliin
Sisustus
8 vinkkiä keittiön teollisuustyyliin
Keittiön teollisuustyyli muodostuu pelkistetystä värimaailmasta, rouheista kalusteista ja avoimesta säilytystilasta.
25.1.2016
 |
Avotakka

1. Teollisuustyylisen keittiön ehdoton kulmakivi on yläkaapiton taustaseinä, joka on päällystetty kattoon asti neliön muotoisella peruslaatalla. Tumma saumaus tuo ruudukon esiin. Jos välttämättä tarvitset lisää säilytystilaa, valitse avohyllyt.

2. Komea liesituuletin kannattaa jättää ylhäiseen yksinäisyyteen. Jätä siis ympärille vapaata tilaa, älä integroi kaappeihin.

3 Tehdashallimainen tunnelma tehostuu, kun tila on suuri. Ihannetilanteessa ruokailutila yhdistyy keittiöön. Jos huoneet ovat vierekkäin, harkitse, voisiko väliseinän puhkaista osittain.

4. Jotta kaikki ei ole liian kalseaa ja kliinistä, sopivaa rosoa tuovat esimerkiksi vanhat, eripariset tuolit. Yhdistä ne jykevään, suureen pöytään, joka voi puolestaan olla moderni. Suorakulmainen pöytä sopii henkeen paremmin kuin pyöreä.

5. Pyörälliset, isot irtohyllyköt, tarjoiluvaunut ja laatikot tarjoavat runsaasti säilytystilaa. Teollisuustyylille on tyypillistä, että tavarat, kuten astiat, saavat näkyä kuin työkalut verstaan hyllyssä.

6. Teräspinta on sopivin valinta kodinkoneisiin ja liesituulettimeen. Kokonaisuutta tukee se, että materiaali toistuu myös irtohyllykössä tai muissa kalusteissa, vaikka ruokapöydän tuoleissa.

7. Valitse pöydän ylle ylisuuret, tehdashenkiset kattovalaisimet. Niitä tarvitaan mieluiten vähintään kaksi, jotta hallimaisuus korostuu.

8. Hauska yksityiskohta on kellorivistö, kunhan muistat, missä ajassa itse elät. Keittiön säilyttimiksi sopivat suuret lasipurkit. Ryhmittele tasolle keittiövälineet ja tarjottimet mutta piilota sekalaiset elintarvikkeet kaappeihin.

Keittiön teollisuustyylin olennaiset opit

  • Saat vangittua tyylin takuuvarmasti, kun riisut yläkaapit, kaakeloit seinän 10 × 10 sentin laatalla ja suosit terästä.
  • Valkoinen, harmaa ja musta ovat yleisimmät värit. Lisää mausteeksi lempiväriäsi. Kylmät sävyt toimivat parhaiten.
  • Suosi kaapistoissa selkeännäköisiä, täysin tasaisia ovia ilman vetimiä. Vaneriset ovat valkeiden ohella nappivalinta.
  • Tekstiileille ja tapeteille ei ole tarvetta. Verhot ja matot olisivat liian kodikkaita. Kuositkaan eivät kuulu kuvioon.
  • Vältä söpöilyä. Kaiken pitää olla isoa, selkeää ja ronskia. Kolhut, lommot ja naarmut kuuluvat asiaan ja vain alleviivaavat tyyliä. Pehmennystä saat parilla yrttiruukulla tai linjakkaalla huonekasvilla.

Lue lisää:

Kommentoi »