8 hulvatonta keinutuolia
Sisustus
8 hulvatonta keinutuolia
Keinutuoliko muka mummolan kaluste! Sieltä se on usein peräisin, mutta se on kotiutunut oikein hyvin myös nuortenparien olohuoneisiin. Ja jos vauhti alkaa huimata, jalakset voi aina poistaa.
10.3.2016
 |
Unelmien Talo&Koti
1. Siro ja perinteinen keinutuoli on päässyt olohuoneeseen päiväpetin naapuriksi. Se on ostettu käytettynä niin kuin melkein kaikki muutkin kodin huonekalut.
2. Pohjanmaalaisen lapsiperheen hirsiseinäiseen tupaan kuuluu tietysti keinutuoli. Se on tullut sukuun aikoinaan ammapalkkana eli korvauksena lastenhoidosta.
3. Ruokapöydän päädyn valtaistuinta ei heti arvaisi kiikkustuoliksi, mutta sellainen se on ollut. Siitä on vain poistettu jalakset.
4. Uudisrakennuksessa on tavoiteltu vanhan talon henkeä. Tupakeittiö on talon tunnelmallisin tila, ja sinne kuuluu ehdottomasti perinteinen keinutuoli.
5. Tässä kodissa pinkkiä pilkahtelee hiukan joka huoneessa. Niinpä oli itsestään selvää valita se myös keinutuolin väriksi. Kotimainen kiikku löytyi halutun värisenä, joten ei tarvinnut ruveta edes maalaushommiin.
6. Keinutuoli on kulkeutunut perheeseen isovanhemmilta. Siinä on vielä näkyvissä mummolan koiran hampaanjäljet, eikä niitä halutakaan hioa näkymättömiin. Istumamukavuutta tuovat muhkeat tyynyt.
7. Alkuperäisverhouksessaan oleva keinutuoli on peräisin asukkaan isovanhempien mökiltä. Kaverilta saatu kaappi ja kirjahyllyksi ylennetty pärekori vievät ajatukset vuosikymmenten taakse.
8. Joskus käy niin hyvä tuuri, että asunnossa on valmiina edellisten asukkaiden hylkäämä kiikkutuoli. Niin kävi tässä kodissa. Se pääsi lepuuttelupaikaksi olohuoneeseen. Seuraa pitävät pastellisävyiset jakkarat.

Lue lisää:

Kommentoi »