7 vinkkiä mökin perustyökalujen hankintaan
Rakenna ja remontoi
7 vinkkiä mökin perustyökalujen hankintaan
Perustyökalut ovat hyödyllisiä niin pienten kuin isompien töiden teossa. Kaikkia koneita ei kannata kuitenkaan ostaa, vaan osan voi vuokrata.
9.3.2015
 |
Meidän Mökki

1. Kunnostustöissä pärjää työkalusetillä, joka sisältää ruuvarin, porakoneen, akkusirkkelin, monitoimikoneen, akkuketjusahan ja kulmahiomakoneen.

2. Kotinikkarin ei kannata sijoittaa rahojaan ammattilaisten koneisiin. Vältä kuitenkin kaikkein heppoisimpia koneita ja maksa hieman lisää tehosta, sillä se takaa töiden sujumisen. Ylitehokas kone on aina alitehoista parempi.

3. Akkukoneet ovat käteviä käyttää. Jos mökillä kuitenkin on sähköt ja paljon kunnostettavaa, harkitse johdollista konetta. Ne ovat yleensä akkukoneita selvästi tehokkaampia.

4. Kiinnitä huomiota akun kapasiteettiin, koska se kertoo koneen käyttöajan. Esimerkiksi 3.0 Ah:n akku antaa kaksi kertaa enemmän työaikaa kuin 1.5 Ah:n akku.

5. Hanki kone, jonka varusteisiin kuuluu kaksi akkua. Kun toinen akku on käytössä, toinen on latautumassa, eivätkä työt keskeydy akun hyytyessä. Kiinnitä huomiota myös akun latausaikaan.

6. Usein on viisasta hankkia samanmerkkisiä koneita, koska niihin sopivat yleensä samat akut. Näin voit ostaa edullisia akuttomia koneita ja vain pari akkua niiden yhteiskäyttöön.

7. Hanki akkuruuvinvääntimeen laadukkaita ruuvauskärkiä. Hyvästäkään vääntimestä ei ole iloa, jos kärjet eivät kestä.

Silmään lentänyt pienikin lastu voi tehdä suurta vahinkoa. Käytä sahatessa aina suojalaseja!

Asiantuntija: saneerausyrittäjä Miikka Jaakkola, T:mi Saneeraus Jaakkola

Kommentoi »