18. luukku: Kaiken näkevä herra Pukki
Ihmiset
18. luukku: Kaiken näkevä herra Pukki
Tuomas-tonttu seikkailee Meillä kotonan joulukalenterissa jouluaattoon asti. Jouluvalmistelut ovat käynnissä, ja tänään on aika koristella kuusi.
18.12.2018
 |
Meillä kotona

Tänään täällä alkaa kimmeltää ja tuikkia, sillä minä aion koristella joulukuusen! Kyllä, tänään!

Ajatelkaa, kuinka ihanaa perheen on tulla illan hämärässä kotiin, kun olohuoneesta kajastaa kultaisena hohtava kuusi. Vaikka kuusi on pikkuinen, minulla on täysi työ ylettyä edes puoliväliin. Kuinkahan latvakoristeen kanssa käy?

Aina kun minulta kysytään, mikä on kaikkein rakkain kuusenkoristeeni, vastaan että ehdottomasti minikokoinen nauhassa roikkuva kuvapatsas herra Pukista. Pidän siitä siksi, että olen saanut sen herra Pukilta tonttukohtaisesti silloin, kun valmistuin tonttukoulusta ja pääsin töihin. Hän sanoi, että koriste muistuttaa minua siitä, että vaikka olisin missä, herra Pukki joukkoineen näkee minut aina.

Meitä tonttuja on nääs kaikkialla. Ja nykyään meillä on apunamme myös tekniikkaa: koptereita, valvontakameroita ja tonttuovia, joista pääsemme ramppaamaan edestakaisin. Eikö ole mahtavaa!

Muita suosikkikoristeitani ovat kynttilät, hopeiset nauhat, pienet kiiltävät pallot ja SUURET lasipallot, joiden sisällä sataa lunta. Muistatteko tämän kivan lippunauhan, jonka askartelin itsenäisyyspäiväksi? Nyt ripustan sen Korhosten kuuseen.

Tonttumoi!

Pssst!

1 kommentti