13. luukku: Lucia, valoa kantava tonttu?

13. luukku: Lucia, valoa kantava tonttu?
Tuomas-tonttu seikkailee Meillä kotonan joulukalenterissa jouluaattoon asti. Tänään Tuomas viettää Lucian päivää.

Tänään on Lucian päivä. Nuorempana mietin, miksi juuri Lucia saa noin hienot juhlat vuodesta toiseen (eikä esimerkiksi Tuomas), mutta nyt minä jo tiedän. 13. joulukuuta on katolisen Lucia-pyhimyksen muistopäivä, ja nykyään päivää vietetään monissa kulttuureissa valon tuomisen juhlana. Silloin joku söpö tyttö saa pukeutua valkoiseen mekkoon ja hienoon punaiseen vyöhön, ja hän saa vaaleille hiuksillensa upean kynttiläkruunun. Sitten hänelle lauletaan ihanasti ja kaikki syövät pullaa. Oijoi.

Totta puhuen olen vieläkin kateellinen sille Lucialle. Minä olisin ihan yhtä hyvä kantamaan kruunua ja vilkuttamaan kansalaisille. Eikös tänä vuonna Luciana voisi olla myös pieni tonttuoletettu, varastotyömies, kaupan kassatäti tai vaikka Havis Amanda -patsas? Ei päivän päähenkilön tarvitse aina olla vaaleatukkainen tyttö. Minusta on tylsää tehdä aina niin kuin ennen.

Katsokaas, kuinka söpön lumilyhdyn tein! Liimasin massapalloja päällekkäin keoksi ja laitoin sisään pikkuisen ledkynttilän. Ja nyt minä lähden etsimään Heikin yöpöydän laatikosta valkoisen nenäliinan ja kiedon sen asukseni. Lumilyhty on juuri sopiva kruunuksi, joten ehdin juhlia omaa valon juhlaani hetken ennen kuin perhe tulee kotiin. Late-nalle hoi, oletko valmis laulamaan?

Tonttuluciamoi!

Pssst!

Julkaistu: 13.12.2018
Kommentoi »