11 x valkoinen maalaisromanttinen keittiö
Sisustus
11 x valkoinen maalaisromanttinen keittiö
Maalaisromanttiseen keittiöön kuuluu peilioviset kaapistot, avohyllyt, vanhat purkit ja kulhot, lautalattia ja kenties puuhella. Useimmiten väri on valkoinen. Ja aivan joka kerta tulos on aivan omanlaisensa.
Julkaistu 15.3.2016
Unelmien Talo&Koti
Halkolaatikko ja puuhella ovat ihana työpari! Tulen kohina, pehmeästi leviävä lämpö ja hento savun tuoksu vievät ajatukset mummolaan. Nykyaika vaatii kuitenkin myös tehokkuutta, joten puuhella vieressä on kaasuliesi ja mikroaaltouuni. Iso huuva imee niiden kaikkien käryt pois.
Rakastatko mökkitunnelmaa? Valitse keittiöösi yhtenäisen kaapiston sijaa erillisiä hyllykköjä, sivupöytiä ja lipastoja. Korvaa alakaappien ovet reilusti poimutetulla verholla, joka saa työtason näyttämään hamehelmaiselta. Yhtenäinen väritys liittää sekalaisen seurakunnan yhdeksi joukkueeksi.
Tapetit tuovat keittiöön entisaikojen kodikkuutta! Koska yhtenäistä seinäpintaa on vähän, pienet kuviot ovat sopivimpia. Tässä keittiössä myös muut materiaalivalinnat eli välitilan panelointi ja marmoriset työtasot vievät ajatukset menneeseen. Klassista ilmettä rakentaa sekin, että kaapit on sijoiteltu symmetrisesti seinän keskellä olevan ikkunan ympärille.
Tässä kaupunkikeittiössä on jotain huvilamaista. Olohuoneen välinen kaari kehystää sitä kauniisti ja tuo mieleen sadan vuoden takaisen arkkitehtuurin. Uritetut kaapinovet näyttävät kuin itse paneleista kootulta, ja samaa huvilatunnelma huokuu ruokapöydän tuoleistakin. Lattialautojen raotkin vievät ajatukset rentoon kesäparatiisiin, jossa paljaiden varpaiden mukana sisään tulee rannan hiekkaa. 
Integroidut eli kaapistoon upotetut sähkökalusteet luovat huolitellun ja hienostuneen vaikutelman. Musta ja teräs ovat yleisimmät värit, mutta valkoistakin on saatavilla.
Kokonaan valkoiset kaapit, seinät, lattia ja pöytäryhmä ovat kuin sadusta. Mustat yksityiskohdat antavat kokonaisuudelle ryhtiä. Muutamat kevään vihreät läikät tuovat taas energiaa ja iloa.
Sininen lautalattia ja seinien ja katon panelointi antavat tälle keittiölle vanhan puutalon tuntua. Moderni hana ja teräslinjainen tiskipöytä eivät lainkaan häiritse tunnelmaa. 
Valkoisessa keittiössä saa olla muitakin värejä kuin valkoista. Täällä sävyt löytyvät tapetista: turkoosia ja vihertävää harmaata. Tapetista löytyy myös siro koristeellisuus, joka näkyy seinälautasissa, lasisissa lampunvarjostimissa, poimutetuissa salusiineissa ja hyllykön koriste-esineissä. Myös itse kaapisto jakautuu sirosti pieniin oviin ja laatikoihin.
Jos rakastat vanhoja esineitä, lietesikään ei tarvitse olla tuliterä. Tämä ilmeikäs kaunotar on 1950-luvulta. Puulattiaan maalattu harlekiiniruudukko korostaa sen kasvoja. Huomaa myös, miten laatikostorivi jatkuu seuraavassa huoneessa.
Kulunut puulattia on tämän keittiön komistus. Samaa elämän tuomaa rikkautta on avohyllyjen lautasissa, kipoissa, kannuissa ja patenttikorkkisissa pulloissa. Verho, pöytäliina ja kaapinoven korvaava liina pehmentävät mukavasti tilaa.
Muutama tarpeeksi vahva esine voi määrätä koko huoneen tyylin. Tämän keittiön superesineet ovat rempseästi laudasta kasattu saareke ja sen päälle sijoitettu vaaka. Vaikka kaapistot ovat selvästi uudet ja laattalattia hohtaa puhtauttaan, tunnelma on rosoinen kuin vanhassa maalaiskaupassa.

Lue lisää:

2 kommenttia