11. luukku: Tonttumainen hermoromahdus

11. luukku: Tonttumainen hermoromahdus
Tuomas-tonttu seikkailee Meillä kotonan joulukalenterissa jouluaattoon asti. Joulun lähestyessä Tuomakseen uhkaa iskeä joulupaniikki.

Apua! Enää alle kaksi viikkoa jouluun! Kauhea tonttuhermoilu iski!

Miten maailmassa ja kosmoksessa ehdin tehdä kaikki listallani olevat asiat Korhosilla ennen aattoa? Villen matikanvihkokin pitää etsiä ja Ainon luistimennauhat ovat poikki jo kolmesta kohtaa. Huomenna tietysti on eskarissa luistelua. Menee yötöiksi.

En tiennytkään, että joulustressi uhkaa tonttuakin. Luulin aina, että se asuu vain kauppakeskuksissa kiitävien tätien otsilla ja ruuhkassa istuvien setien autoissa.

Mitä sinä teet, kun huomaat hermoilevasi liikaa? Minä olen aina tykännyt vaahtokylvystä ja kynttilänvalosta. Siksi käytän kylpemistä akuuttina stressihoitonani. Vedin siis tämän Pirjon isoäidin vanhan murekekulhon (eli mainion kylpyammeen) kaapista ja kaadoin sen täyteen vaahtokarkkeja. Ja eikun plumpsis – sukelsin sekaan.

Kylläpä tuntuu hyvältä. Hartioiden jumit alkavat sulaa pois samaa vauhtia kuin karkit suussa. Hetki vielä, niin olen taas voimissani. Nam.

Tonttumoi!

Pssst!

Julkaistu: 11.12.2018
Kommentoi »