10 x sisusta olohuone pastellisävyin
Sisustus
10 x sisusta olohuone pastellisävyin
Tuo kesä olohuoneeseen pastellisävyisillä sohvatyynyllä ja torkkupeitolla. Suloista suvitunnelmaa saat aikaan myös maalilla ja tapetilla.
9.6.2016
 |
Unelmien Talo&Koti
Yli satavuotias jyhkeä hirsitalo on sisältä hempeä kuin vaahtokarkki. Perheen äidin lempiväri on vaaleanpunainen, mikä näkyy kaikkialla talossa, jopa olohuoneen pönttöuunissa.
Koko kodin ei tarvitse kylpeä pastellisävyissä. Olohuoneen mustat, suurikuvioiset tapetit ovat tehokas tausta hempeän vaaleanpunaiselle sohvalle. Taulut korvaa vanha ikkunankehys.
Jo pari pastellisävyistä yksityiskohtaa tuo suloa sisustukseen. Mäntyjakkarat olivat alkujaan puunväriset, mutta ne maalattiin pastellisiksi. Lisää hempeitä sävyjä on lipaston asetelmassa.
Kotiin on luotu lämmin tunnelma tekstiileillä. Perheen äiti rakastaa värejä ja virkkausta, ja olohuone pursuileekin pastellivärisiä peittoja ja tyynyjä. Samat sävyt toistuvat myös sohvalle heitetyssä tilkkupeitteessä.
Olohuoneen päätyyn on sisustettu hempeä ruokailutila. Pöytä on ostettu kirpputorilta edullisesti ja maalattu hennon vaaleanpunaiseksi. Värin nimi on Tikkurilan maalikartalla Marilyn. Myös kristallikruunu on suihkaistu spraymaalilla punervaksi.
Huoneen ilme muuttui täysin, kun seinät maalattiin turkoosiin vivahtavalla, valkoisella taitetulla sinertävällä. Värillistä seinää vasten ilmeikäs kollaasi pääsee oikeuksiinsa. Valkoisissa kehyksissä on valokuvia ja muita muistoja.
Ruusukuvioiset, pastellisävyiset tyynyt ja torkkupeitto tuovat olohuoneeseen ikikesän ja näyttävät upeilta valkoisilla sohvilla. Kuviolliset tekstiilit ovat GreenGaten mallistosta samoin kuin pöydällä oleva kannu.
Olohuoneen päävärit ovat valkoinen ja pellava, mutta siellä täällä pilkahtelee pastellisävyisiä yksityiskohtia. Sisustuksen ilmettä on helppo säädellä vaihtamalla vaaleanpunaiset tyynyt toisenvärisiksi.
Siirtolapuutarhamökissä ruusut kukkivat sekä sisällä että ulkona – ovathan ne kodin emännän heikkous. Ihana tapetti on Tapettitalon Juhannusruusu. Vanha valaisin sai seinän sävyihin sopivan varjostimen.
Lapsiperheen kodissa kaikki tekstiilit ovat pastellisävyisiä. Vanhat täkit ovat perheen äidin keräilykohde – hänellä on niitä jo ainakin 15 erilaista. Välillä täkit pinotaan herkullisenvärisiksi kasoiksi kaappien päälle.

Lue lisää:

Kommentoi »