


Wieninleike – rapea klassikkoherkku, joka maistuu yhtä hyvältä kuin ravintolassa
55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
Wieninleike on Itävallan kansallisruoka. Wiener Schnitzelin suosion voi hyvin ymmärtää, sillä päältä rapsakka, paneroitu wieninleike perunoiden kera on lohturuokaa parhaimmillaan. Wieninleikkeeseen sopivat itävaltalaiseen tyyliin sekä porsaan- että vasikanliha.
Reseptin ainekset
4 annosta
600 g
porsaan ulkofileetä
Leivitys
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
¼ tl
valkopippuria
2
munaa
1½ dl
korppujauhoja
Paistaminen
50 g
voita
Lisäksi
1
sitruuna
Wieninleike – ohje:
- Nosta ulkofilee huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.
- Leikkaa liha neljään osaan ja nuiji hellästi ohuiksi leikkeiksi esimerkiksi kelmun välissä.
- Pyöräytä leikkeet suolalla ja pippurilla maustetuissa vehnäjauhoissa ja kasta sen jälkeen kevyesti vatkatussa munassa. Kierittele lopuksi korppujauhoissa.
- Paista wieninleikkeitä pannulla voissa keskilämmöllä pari minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Tarjoa wieninleike heti sitruunaviipaleiden kera.
Vinkki!
Paista wieninleikkeet yksitellen pannulla, ja aina uudessa rasvassa. Näin wieninleikkeet kypsyvät tasaisesti, voi ei pala leikkeiden pintaan ja kuorrutteesta tulee rapsakka.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat