Maku

Wieninleike

55 min
3.8
4

Wieninleike

MA
LA
4
3.8
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gporsaan sisäfileetä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 kplmunaa
  • 1 dlkorppujauhoja

Pinnalle

  • 1 kplsitruunaa (lohkottuna)
  • 4 kplanjovista
  • 2 tlkapriksia

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Ota lihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.
Nuiji viipaleet lihanuijalla ohuiksi.
Pyöräytä lihat suolalla ja pippurilla maustetuissa vehnäjauhoissa. Kasta lihat sen jälkeen kevyesti vatkatussa munassa. Kierittele lopuksi korppujauhoissa.
Paista leikkeet rasvassa miedolla lämmöllä molemmin puolin kauniin ruskeiksi, noin 3–4 minuuttia.
Aseta jokaisen wieninleikkeen päälle sitruunaviipaleen pinnalle anjovis kiepille ja sen sisään iso kapris.
Tarjoa wieninleikkeen lisäksi perunamuusia ja salaattia

Vinkki!

Jos haluat tehdä perinteisen wieninleikkeen käytä porsaanlihan sijaan vasikan sisäpaistia tai ulkofileetä.
MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä