Maku

Wieninleike on lohturuokaa parhaimmillaan

55 min
3.8
6

Wieninleike on Itävallan kansallisruoka. Wiener Schnitzelin suosion voi hyvin ymmärtää, sillä päältä rapsakka, paneroitu wieninleike perunoiden kera on lohturuokaa parhaimmillaan. Wieninleikkeeseen sopivat itävaltalaiseen tyyliin sekä porsaan- että vasikanliha.
Tulosta
Teksti Petra Tuominen
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gporsaan ulkofileetä

Leivitys

  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 2munaa
  • 1 1/2 dlkorppujauhoja

Paistaminen

  • 50 gvoita

Lisäksi

  • 1sitruuna

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Wieninleike valmistuu helposti näin:

  1. Nosta ulkofilee huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Leikkaa liha neljään osaan ja nuiji hellästi ohuiksi leikkeiksi esimerkiksi kelmun välissä.
  3. Pyöräytä leikkeet suolalla ja pippurilla maustetuissa vehnäjauhoissa ja kasta sen jälkeen kevyesti vatkatussa munassa. Kierittele lopuksi korppujauhoissa.
  4. Paista wieninleikkeitä pannulla voissa keskilämmöllä pari minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Tarjoa wieninleike heti sitruunaviipaleiden kera.

Paista wieninleikkeet yksitellen pannulla, ja aina uudessa rasvassa. Näin wieninleikkeet kypsyvät tasaisesti, voi ei pala leikkeiden pintaan ja kuorrutteesta tulee rapsakka.

MITÄ PIDIT?
3.8