Veriappelsiini-kvinoasalaatti

30 min
0
0

Veriappelsiini-kvinoasalaatti

Näyttävä kvinoasalaatti maistuu myös herkulliselta.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 200 gkvinoa mixiä (risella)
  • 5 kplveriappelsiineja
  • 100 gkuorellisia pistaasipähkinöitä
  • 150 gfetaa murennettuna
  • 3/4 dltuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
  • ½ dltuoretta minttua hienonnettuna
  • 1 kplpunasipuli ohuiksi renkaiksi leikattuna

Salaatinkastike

  • 1 kplveriappelsiinin mehu
  • 3 rklneitsyt oliiviöljyä
  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • 2 tlhunajaa
  • ½ tlsuolaa
  • mustapippuria myllystä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN10 min

Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kaikki salaatinkastikkeen ainekset keskenään. Laita punasipulirenkaat marinoitumaan salaatinkastikkeeseet salaatin valmistuksen ajaksi.

Valmista kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Anna kvinoan jäähtyä vähintään 15 minuuttia keittämisen jälkeen.

Poista veriappelsiineista kuori veitsellä leikaten. Viipaloi veriappelsiinit ja leikkaa viipaleet vielä neljään osaan. Veriappelsiinit voit tarvittaessa korvata tavallisilla appelsiineilla, mutta käytä silloin yksi appelsiini vähemmän.

Kuori pistaasipähkinät ja rouhi veitsellä.

Sekoita keitetty kvinoa, salaatinkastike, punasipulirenkaat, pilkotut veriappelsiinit, rouhitut pistaasipähkinät, murustettu feta ja hienonnetut yrtit hyvin keskenään.

Anna kvinoasalaatin maustua hetki ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä