


Vaniljakakkutikkarit
Ihanat kakkutikkarit paistuvat kätevästi pallon muotoisiksi silikonisella kakkutikkarimuotilla.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Öljyä ja jauhota hyvin silikonisen kakkutikkarimuotin syvennykset. Nosta muotti uunipellin päälle.
Sekoita kulhossa kananmuna, maito ja sulatettu voi.
Sekoita toisessa kulhossa kaikki kuivat aineet keskenään.
Lisää kuivat aineet nesteisiin siivilän läpi ja sekoita taikina tasaiseksi.
Annostele taikina vuoan syvennyksiin ja painele kansiosa tiiviisti paikoilleen.
Paista kakkutikkaripalloja uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes testitikkuun ei tartu enää taikinaa.
Anna kakkupallojen jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia ja irrota ne sitten varovasti muotista.
Sulata muutama pala valkosuklaata. Kasta tikut valkosuklaaseen ja paina jokaiseen kakkupalloon tikku. Siirrä kakkutikkarit jääkaappiin.
Sulata loput valkosuklaasta ja kasta varovasti kakkutikkarit valkosuklaaseen. Nosta kakkutikkarit leivinpaperin päälle jäähdytetylle alustalle. Käytä alustana esimerkiksi pakastimessa jäähdytettyä marmorilevyä tai keraamista piirakkavuokaa.
Koristele kakkutikkarit heti nonparelleilla tai sokerimassakukilla. Siirrä kakkutikkarit jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy nopeasti.