


Rapeat ruusukkeet
Ranskalaiset duchesseperunat – rapeat potut saavat lisämakua parmesaanista ja valkosipulista
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Ranskalaiset duchesseperunat tehdään soseutetuista perunoista, keltuaisista ja voista sekoitetusta massasta, pursotetaan ruusukkeiksi ja paistetaan rapeiksi uunissa. Nämä ruusukkeet saavat rutkasti makua parmesaanista ja valkosipulista.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 kg
jauhoisia perunoita (esim. puikula tai Rosamunda)
2–3
valkosipulinkynttä
75 g
voita
50 g
parmesaanijuustoa
2
keltuaista
½ tl
suolaa
¼ tl
muskottipähkinää
Valkosipuli-duchesseperunat – ohje:
- Pese, kuori ja kuutioi perunat. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, 15–20 minuuttia.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sulata voi pienessä kattilassa tai pannulla, lisää valkosipulit ja kuumenna parin minuutin ajan sekoitellen.
- Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi.
- Valuta perunat ja puserra ne lämpimänä perunapusertimen tai siivilän läpi.
- Sekoita soseeseen keltuaiset, parmesaaniraaste ja kaksi kolmasosaa valkosipulivoisulasta. Lisää suola ja muskottipähkinä.
- Lusikoi seos isolla tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota massasta ruusukkeita pellille leivinpaperin päälle.
- Voitele ruusukkeet kevyesti lopulla valkosipulivoisulalla. Paista 225-asteisen uunin yläosassa noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat pinnalta rapeita ja kullanruskeita.
Vinkki!
Duchesseperunat voi pakastaa raakana ja kypsentää juuri ennen tarjoilua. Pakasta perunat ensin pellillä pursotettuina. Kun ne ovat jähmettyneet, voit pussittaa ne tai laittaa rasioihin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat