Maku

Välimeren pastasalaatti

1 h 15 min
4.6
0

Välimeren pastasalaatti

MU
0
4.6
Teksti Sikke Sumari
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 5 dlpastaa
  • 200 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
  • 1 kplpunaista paprikaa
  • 1 kplkeltaista paprikaa
  • 1 dlkivettömiä oliiveja (mustia)
  • 1 kplpunasipulia (viipaleina)

Kastike

  • 4 rkloliiviöljyä
  • 2 rklviinietikkaa
  • 2 rkltuoretta oreganoa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Keitä pasta al denteksi ja valuta siivilässä tai käytä tähteeksi jäänyttä pastaa noin litran verran.

Sekoita öljy ja viinietikka keskenään. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike vielä vähän lämpimän pastan joukkoon, niin maut imeytyvät tehokkaammin.

Murra fetajuusto palasiksi ja sekoita se paprikakuutioiden ja oliivien kanssa pastapohjaan.

Anna Välimeren pastasalaatin maustua viileässä ennen tarjoilua.

•Tarjoa Välimeren pasta sellaisenaan tai vihreältä salaattipetiltä hyvän leivän kera. Pastan keittämisessä tärkeimmät muistettavat asiat ovat riittävän iso kattila ja runsas vesi. Tällä pyritään varmistamaan se, että kun lisäät kiehuvaan veteen pastan ja suolan, veden lämpötila ei tipahda alle + 80 asteen. Tämä on oleellista jos et halua liisteriä.

MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä