Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Uutettu puolukkamehu

49 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 48 h 30 min

Uutettu puolukkamehu on raikas janonsammuttaja. Se säilyy jääkapissa pari kuukautta, ellei katoa parempiin suihin jo aiemmin.

25.10.2016
Reseptin ainekset
noin 4 litraa valmista mehua
2500 g
puolukoita
40 dl
vettä
1 tl
sitruunahappoa
12 dl
sokeria (3 dl / mehulitra)

Valmista uutettu puolukkamehu näin:

  1. Survo ämpärissä puolukoiden rakennetta hiukan rikki. Kiehauta vesi ja anna hetki jäähtyä. Liuota sitruunahappo pieneen tilkkaan vettä. Kaada vedet puolukoiden päälle. Peitä ämpäri liinalla ja nosta viileään 2 vuorokaudeksi.
  2. Siivilöi mehu ja anna mäskin valua mahdollisimman kuivaksi.
  3. Mittaa mehu ja laske tarvittava sokerimäärä. Lisää sokeri mehuun ja sekoittele, kunnes se on liuennut.
  4. Pullota mehu puhtaisiin pulloihin ja säilytä kylmässä. Puolukkamehu säilyy muutaman kuukauden.

Vinkit!

Jos keväällä pakastimeen uhkaa jäädä syömättömiä marjoja, valmista niistä uutettua mehua. Kokeilemisen arvoisia ovat puolukan lisäksi myös herukat ja mansikat. Tee sen kokoisia eriä, että ehdit juoda ne parissa viikossa.

Uuttamalla tehdyt mehut säilyvät yleensä muutaman viikon, mutta uutettu puolukkamehu säilyy puolukoissa olevien säilöntäaineiden (sitruunahappo ja bentsoehappoglukosidi) ansiosta kylmässä pari kuukautta. 

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt