Uutettu puolukkamehu

49 h
5
0

Uutettu puolukkamehu

GL
MA
MU
0
5
Uutettu puolukkamehu on raikas janonsammuttaja. Se säilyy jääkapissa pari kuukautta, ellei katoa parempiin suihin jo aiemmin.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

  • 2500 gpuolukoita
  • 40 dlvettä
  • 1 tlsitruunahappoa
  • 12 dlsokeria (3 dl / mehulitra)

Tee näin

49 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN48 h 30 min

Valmista uutettu puolukkamehu näin:

Survo ämpärissä puolukoiden rakennetta hiukan rikki. Kiehauta vesi ja anna hetki jäähtyä. Liuota sitruunahappo pieneen tilkkaan vettä. Kaada vedet puolukoiden päälle. Peitä ämpäri liinalla ja nosta viileään 2 vuorokaudeksi.

Siivilöi mehu ja anna mäskin valua mahdollisimman kuivaksi.

Mittaa mehu ja laske tarvittava sokerimäärä. Lisää sokeri mehuun ja sekoittele, kunnes se on liuennut.

Pullota mehu puhtaisiin pulloihin ja säilytä kylmässä. Puolukkamehu säilyy muutaman kuukauden.

* Jos keväällä pakastimeen uhkaa jäädä syömättömiä marjoja, valmista niistä uutettua mehua. Kokeilemisen arvoisia ovat puolukan lisäksi myös herukat ja mansikat. Tee sen kokoisia eriä, että ehdit juoda ne parissa viikossa.

* Uuttamalla tehdyt mehut säilyvät yleensä muutaman viikon, mutta uutettu puolukkamehu säilyy puolukoissa olevien säilöntäaineiden (sitruunahappo ja bentsoehappoglukosidi) ansiosta kylmässä pari kuukautta. 

* Tällä ohjeella valmistuu noin 4 litraa mehua.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä