Kotivinkki

Uunissa kuivatut tomaatit

4 h 10 min
3
0

Uunissa kuivatut tomaatit

Tomaatin maku voimistuu ja sen luontainen makeus pääsee valloilleen, kun veden haihduttaa pois. Kuivatut tomaatit valmistuvat kotiuunissa!
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (3–4 dl kuivattuja tomaatteja )

  • 1 kgtomaatteja
  • 1–2 tlsuolaa
  • mustapippuria
  • 1 dloliiviöljyä
  • 2valkosipulinkynttä
  • tuoretta basilikaa ja timjamia
  • 1 dlrypsiöljyä

Tee näin

4 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN4 h

1. Pese ja viipaloi tomaatit noin sentin viipaleiksi.
 

2. Levitä viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria. Pirskottele päälle vielä hieman oliiviöljyä.
 

3. Nosta pelti 100-asteisen uunin keskitasolle. Käytä kiertoilmatoimintoa, jos uunissa on sellainen. Laita uunin luukun väliin ruokalusikka, jotta ylimääräinen kosteus pääsee pois.
 

4. Kuivata tomaatteja uunissa 3–4 tuntia. Käännä viipaleet parin tunnin jälkeen.
5. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Laita nihkeän kuivat tomaatit purkkiin, lisää mukaan valkosipuliviipaleita ja tuoreita yrttejä.
 

6. Kaada päälle öljyä niin, että tomaatit peittyvät. Sulje purkki tiiviisti. Kuivatut tomaatit säilyvät jääkaapissa noin 3 kuukautta.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä