Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Uunissa kuivatut tomaatit

4 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 4 h 0 min

Tomaatin maku voimistuu ja sen luontainen makeus pääsee valloilleen, kun veden haihduttaa pois. Kuivatut tomaatit valmistuvat kotiuunissa!

18.11.2015
Reseptin ainekset
3–4 dl kuivattuja tomaatteja
1 kg
tomaatteja
1–2 tl
suolaa
mustapippuria
1 dl
oliiviöljyä
2
valkosipulinkynttä
tuoretta basilikaa ja timjamia
1 dl
rypsiöljyä

1. Pese ja viipaloi tomaatit noin sentin viipaleiksi.  

2. Levitä viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria. Pirskottele päälle vielä hieman oliiviöljyä.  

3. Nosta pelti 100-asteisen uunin keskitasolle. Käytä kiertoilmatoimintoa, jos uunissa on sellainen. Laita uunin luukun väliin ruokalusikka, jotta ylimääräinen kosteus pääsee pois.  

4. Kuivata tomaatteja uunissa 3–4 tuntia. Käännä viipaleet parin tunnin jälkeen. 5. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Laita nihkeän kuivat tomaatit purkkiin, lisää mukaan valkosipuliviipaleita ja tuoreita yrttejä.  

6. Kaada päälle öljyä niin, että tomaatit peittyvät. Sulje purkki tiiviisti. Kuivatut tomaatit säilyvät jääkaapissa noin 3 kuukautta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt