3,7(7)
Uunissa kuivatut tomaatit
4 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 4 h
Tomaatin maku voimistuu ja sen luontainen makeus pääsee valloilleen, kun veden haihduttaa pois. Kuivatut tomaatit valmistuvat kotiuunissa!
Julkaistu 18.11.2015
Kotivinkki
Reseptin ainekset 3–4 dl kuivattuja tomaatteja
1 kgtomaatteja
1–2 tlsuolaa
mustapippuria
1 dloliiviöljyä
2valkosipulinkynttä
tuoretta basilikaa ja timjamia
1 dlrypsiöljyä

1. Pese ja viipaloi tomaatit noin sentin viipaleiksi.  

2. Levitä viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria. Pirskottele päälle vielä hieman oliiviöljyä.  

3. Nosta pelti 100-asteisen uunin keskitasolle. Käytä kiertoilmatoimintoa, jos uunissa on sellainen. Laita uunin luukun väliin ruokalusikka, jotta ylimääräinen kosteus pääsee pois.  

4. Kuivata tomaatteja uunissa 3–4 tuntia. Käännä viipaleet parin tunnin jälkeen. 5. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Laita nihkeän kuivat tomaatit purkkiin, lisää mukaan valkosipuliviipaleita ja tuoreita yrttejä.  

6. Kaada päälle öljyä niin, että tomaatit peittyvät. Sulje purkki tiiviisti. Kuivatut tomaatit säilyvät jääkaapissa noin 3 kuukautta.

Kommentoi »