Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Rapeat pikkukalat

Uunimuikut eivät kärytä! Klassiset muikut valmistuvat uunissa helpommin kuin paistinpannulla

30 min

Uunimuikut valmistuvat helposti pellillä. Kun muikkuja ei paista pannulla, säästyy vaivan lisäksi myös käryltä. Hapankorppumuruissa pyöritetyt pikkukalat paistuvat uunipellillä rapean maukkaiksi.

2.10.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
kokonaisia muikkuja (tai norsseja tai silakoita)
½
sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1 tl
suolaa
50 g
hapankorppuja
Kurkkumajoneesi
1 dl
kurkkua raastettuna
1 dl
majoneesia
1
pieni valkosipulinkynsi
1 tl
sokeria
¼ tl
suolaa

Uunimuikut – ohje:

  1. Poista kaloista päät ja sisälmykset. Huuhtele lävikössä kylmällä vedellä. Kuivaa talouspaperilla taputtelemalla.
  2. Sekoita kaloihin sitruunanmehu ja suola. Murskaa hapankorput hienoksi. Sekoita sitruunasta raastettu kuori joukkoon. Pyörittele kalat hapankorppumurussa.
  3. Levitä kalat leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
  4. Raasta kurkku, nosta raaste lävikköön ja puristele nesteet pois. Sekoita majoneesiin kurkkuraaste, kuorittu ja hienonnettu valkosipulinkynsi, sokeri ja suola. Tarjoa dippikastikkeena kalojen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt