Rapeat pikkukalat
Uunimuikut eivät kärytä! Klassiset muikut valmistuvat uunissa helpommin kuin paistinpannulla
 30 min
Uunimuikut valmistuvat helposti pellillä. Kun muikkuja ei paista pannulla, säästyy vaivan lisäksi myös käryltä. Hapankorppumuruissa pyöritetyt pikkukalat paistuvat uunipellillä rapean maukkaiksi.
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
kokonaisia muikkuja (tai norsseja tai silakoita)
½
sitruunan mehu ja kuori raastettuna 
1 tl
suolaa 
50 g
hapankorppuja 
Kurkkumajoneesi
1 dl
kurkkua raastettuna 
1 dl
majoneesia 
1
pieni valkosipulinkynsi 
1 tl
sokeria 
¼ tl
suolaa 
Uunimuikut – ohje:
- Poista kaloista päät ja sisälmykset. Huuhtele lävikössä kylmällä vedellä. Kuivaa talouspaperilla taputtelemalla.
 - Sekoita kaloihin sitruunanmehu ja suola. Murskaa hapankorput hienoksi. Sekoita sitruunasta raastettu kuori joukkoon. Pyörittele kalat hapankorppumurussa.
 - Levitä kalat leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
 - Raasta kurkku, nosta raaste lävikköön ja puristele nesteet pois. Sekoita majoneesiin kurkkuraaste, kuorittu ja hienonnettu valkosipulinkynsi, sokeri ja suola. Tarjoa dippikastikkeena kalojen kanssa.
 

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
