Maku

Unkarilainen gulassi

50 min
4.5
3

Unkarilainen gulassi

GL
MU
3
4.5
Teksti Saara Törmä
Kuvat Tuomas Kolehmainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 150 gpurjoa
  • 100 glehtiselleriä
  • 1 kplporkkanaa
  • 5 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 300 gmarinoituja naudanlihasuikaleita
  • 8 dlvettä
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 70 gtomaattipyreetä
  • 1 kpllihaliemikuutiota
  • 1 1/2 rklhunajaa
  • 1 1/2 rklviinietikkaa
  • 3 tlpaprikajauhetta
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1 1/2 tloreganoa
  • 1/4 tljuustokuminaa
  • 1/4 tlmustapippuria (rouhittua)
  • 1/4 tlcayennenpippuria
  • 2 kplpaprikaa
  • 400 gruskeita papuja suolaliemessä

Tarjoiluun

  • 1 dlsmetanaa
  • 6 rklpersiljaa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Hienonna purjo ja sellerinvarret. Kuori ja raasta porkkana. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa. Ruskista ensin lihapalat, lisää sitten kasvikset ja kääntele hetki.

Lisää vesi, tomaattimurska, tomaattipyree, lihaliemikuutio, hunaja, viinietikka ja mausteet. Ole varovainen cayennenpippurin kanssa, jos et ole tulisen ruoan ystävä. Anna keiton poreilla hiljaa kannen alla vähintään puoli tuntia.

Keiton kiehuessa poista paprikoista siemenet ja suikaloi paprikat. Huuhtele pavut siivilässä. Lisää paprikat ja pavut keittoon ja anna kiehua vielä viitisen minuuttia. Tarkasta maku ja lisää suolaa maun mukaan.

Tarjoile smetanan ja persiljan kera.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä