


Unkarilainen gulassi
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Reseptin ainekset
6 annosta
150 g
purjoa
100 g
lehtiselleriä
1 kpl
porkkanaa
5 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
300 g
marinoituja naudanlihasuikaleita
8 dl
vettä
400 g
tomaattimurskaa
70 g
tomaattipyreetä
1 kpl
lihaliemikuutiota
1 1/2 rkl
hunajaa
1 1/2 rkl
viinietikkaa
3 tl
paprikajauhetta
2 kpl
laakerinlehteä
1 1/2 tl
oreganoa
1/4 tl
juustokuminaa
1/4 tl
mustapippuria (rouhittua)
1/4 tl
cayennenpippuria
2 kpl
paprikaa
400 g
ruskeita papuja suolaliemessä
Tarjoiluun
1 dl
smetanaa
6 rkl
persiljaa
Hienonna purjo ja sellerinvarret. Kuori ja raasta porkkana. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa. Ruskista ensin lihapalat, lisää sitten kasvikset ja kääntele hetki.
Lisää vesi, tomaattimurska, tomaattipyree, lihaliemikuutio, hunaja, viinietikka ja mausteet. Ole varovainen cayennenpippurin kanssa, jos et ole tulisen ruoan ystävä. Anna keiton poreilla hiljaa kannen alla vähintään puoli tuntia.
Keiton kiehuessa poista paprikoista siemenet ja suikaloi paprikat. Huuhtele pavut siivilässä. Lisää paprikat ja pavut keittoon ja anna kiehua vielä viitisen minuuttia. Tarkasta maku ja lisää suolaa maun mukaan.
Tarjoile smetanan ja persiljan kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat