Testasimme hittireseptin
Turkkilainen pasta – superhelppo hittipasta saa makunsa paprikavoista ja valkosipulilla maustetusta jogurtista
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Turkkilainen pasta on somevaikuttaja Anna Paulin turkkilaisen äidin resepti, joka nousi viraalihitiksi Tiktokissa. Ruokavaikuttajamme Mika Rampa testasi vartissa valmistuvan annoksen, jonka jujuna ovat reilusti maustettu jauheliha, herkullinen paprikavoi ja valkosipulilla maustettu jogurtti.
Reseptin ainekset
4
350 g
pastaa
400 g
naudan jauhelihaa
1 rkl
rypsiöljyä
1
sipuli
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
sipulijauhetta
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria rouhittuna
Jogurttikastike
300 g
kreikkalaista jogurttia
3
valkosipulinkynttä
Paprikavoisula
100 g
voita
1 rkl
paprikajauhetta
Lisäksi
250 g
kirsikkatomaatteja
lehtipersiljaa
Turkkilainen pasta – ohje:
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Kuori ja hienonna sipuli ja lisää se pannulle. Mausta paprikajauheella, sipulijauheella, suolalla ja mustapippurilla. Paista kunnes jauheliha on muuttunut hieman rapeaksi.
- Valmista jogurttikastike. Kuori ja raasta valkosipuli. Sekoita valkosipuli jogurtin sekaan.
- Valmista paprikavoisula. Kiehauta voi kattilassa ja mausta paprikajauheella.
- Kokoa annos. Lisää lautaselle pastaa, sitten jogurttikastiketta ja paistettua jauhelihaa. Valuta päälle paprikavoita ja viimeistele halkaistuilla kirsikkatomaateilla ja lehtipersiljalla.
Vinkki!
Alkuperäisessä Anna Paulin ohjeessa jauheliha paistetaan ilman öljyä. Esimerkiksi sika-nautajauhelihan kanssa paistoöljyä ei tarvita, mutta jos käytät vähärasvaisempaa jauhelihaa, kannattaa paistamiseen lisätä ohjeessamme mainittu öljymäärä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat