Maku

Turkkilainen katkarapupaistos (Karides güveç)

40 min
4.5
0

Turkkilainen katkarapupaistos (Karides güveç)

GL
LA
MU
0
4.5
Teksti Minna Talka
Kuvat Minna Talka
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 2 kplsalottisipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kpltuoretta chiliä (vihreä)
  • 2/3 rkloliiviöljyä
  • 200 gtomaattimurskaa
  • 1/4 tlmerisuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 200 gkatkarapuja (pakaste)
  • 50 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raasteena)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Posta chilin kanta ja siemenet, silppua palko.

Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä sipuli-, valkosipuli- ja chilisilppua. Kaada pannulle tomaattimurska, mausta kastike suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.

Käännä hella nollille, lisää katkaravut ja sekoita pohjia myöten.

Kaada seos uunivuokaan, levitä katarapupaistoksen päälle juustoraaste ja paista karides güveçia 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Tarjoa turkkilainen katkarapupaistos rapeakuorisen leivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä