


Caprese-pasta – Italian suosituin salaatti hurmaa nyt vartin pikapastana
15 min
Ciao Caprese! Sinäkin rakastut loppukesän herkullisimpaan pikapastaan, joka kootaan auringon kypsyttämistä tomaateista, pehmeästä mozzarellasta ja aromikkaasta basilikasta. Buon appetito!
Reseptin ainekset
4 annosta
Tomaatti-mozzarellapasta
300 g
spagettia
1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
3/4 dl
ekstra-neitsytoliiviöljyä
1
(luomu)sitruunan kuori ja mehu
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1/3 tl
sokeria
300 g
kirsikkatomaatteja (punaisia ja/tai keltaisia)
1–2 pkt
(buffalo)mozzarellaa (à 150 g)
1/2–1 rku
basilikaa
Tomaatti-mozzarellapasta valmistuu näin:
- Laita spagetti kiehumaan suolattuun veteen.
- Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.
- Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipulit. Kuullota muutama minuutti.
- Raasta pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Lisää pannulle sitruunankuoriraaste ja -mehu sekä mausteet.
- Halkaise isot kirsikkatomaatit (käytä pienet kokonaisina) ja sekoita ne kastikkeen joukkoon. Kuumenna pari minuuttia, jotta tomaatit lämpiävät.
- Paloittele mozzarella ja hienonna basilika. Valuta spagetti ja kaada se kulhoon. Kaada joukkoon tomaattiseos, mozzarellat ja basilika. Tarjoa heti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat