Maku

Caprese-pasta – Italian suosituin salaatti hurmaa nyt vartin pikapastana

15 min
KA
4.55
0

Ciao Caprese! Sinäkin rakastut loppukesän herkullisimpaan pikapastaan, joka kootaan auringon kypsyttämistä tomaateista, pehmeästä mozzarellasta ja aromikkaasta basilikasta. Buon appetito!
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (4 annosta)

Tomaatti-mozzarellapasta

  • 300 gspagettia
  • 1salottisipuli
  • 1valkosipulinkynsi
  • 3/4 dlekstra-neitsytoliiviöljyä
  • 1(luomu)sitruunan kuori ja mehu
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/3 tlsokeria
  • 300 gkirsikkatomaatteja (punaisia ja/tai keltaisia)
  • 1–2 pkt(buffalo)mozzarellaa (à 150 g)
  • 1/2–1 rkubasilikaa

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Tomaatti-mozzarellapasta valmistuu näin:

  1. Laita spagetti kiehumaan suolattuun veteen.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipulit. Kuullota muutama minuutti.
  4. Raasta pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Lisää pannulle sitruunankuoriraaste ja -mehu sekä mausteet.
  5. Halkaise isot kirsikkatomaatit (käytä pienet kokonaisina) ja sekoita ne kastikkeen joukkoon. Kuumenna pari minuuttia, jotta tomaatit lämpiävät.
  6. Paloittele mozzarella ja hienonna basilika. Valuta spagetti ja kaada se kulhoon. Kaada joukkoon tomaattiseos, mozzarellat ja basilika. Tarjoa heti.
MITÄ PIDIT?
4.55