4,2(60)
Caprese-pasta – Italian suosituin salaatti hurmaa nyt vartin pikapastana
Kasvis
15 min
Ciao Caprese! Sinäkin rakastut loppukesän herkullisimpaan pikapastaan, joka kootaan auringon kypsyttämistä tomaateista, pehmeästä mozzarellasta ja aromikkaasta basilikasta. Buon appetito!
30.8.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
Tomaatti-mozzarellapasta
300 gspagettia
1salottisipuli
1valkosipulinkynsi
3/4 dlekstra-neitsytoliiviöljyä
1(luomu)sitruunan kuori ja mehu
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
1/3 tlsokeria
300 gkirsikkatomaatteja (punaisia ja/tai keltaisia)
1–2 pkt(buffalo)mozzarellaa (à 150 g)
1/2–1 rkubasilikaa

Tomaatti-mozzarellapasta valmistuu näin:

  1. Laita spagetti kiehumaan suolattuun veteen.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipulit. Kuullota muutama minuutti.
  4. Raasta pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Lisää pannulle sitruunankuoriraaste ja -mehu sekä mausteet.
  5. Halkaise isot kirsikkatomaatit (käytä pienet kokonaisina) ja sekoita ne kastikkeen joukkoon. Kuumenna pari minuuttia, jotta tomaatit lämpiävät.
  6. Paloittele mozzarella ja hienonna basilika. Valuta spagetti ja kaada se kulhoon. Kaada joukkoon tomaattiseos, mozzarellat ja basilika. Tarjoa heti.
3 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.