Maku

Täytetyt salvia-pekonipossut

55 min
3.4
1

Täytetyt salvia-pekonipossut

GL
MU
1
3.4
Täytetyt salvia-pekonipossut ovat tyylikäs tarjottava joulupöydässä. Suosittelemme!
Teksti Annika Elomaa, Matleena Lahti
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1200 gporsaan sisäfileetä
  • 2 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 8 kplkuivattuja taateleita (kivettömiä)
  • 50 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %)
  • 170 gpekonia
  • 1 dltuoretta salviaa
  • 3 rklvoita

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Täytetyt salvia-pekonipossut valmistuvat näin:

Ota liha lämpenemään noin tunti ennen paistoa. Poista lihasta kalvot ja leikkaa fileet kahdeksaan noin 150 g osaan. Käännä lihapalat leikkuulaudalle leikkauspinta ylöspäin. Tee lihan keskelle viilto terävällä veitsellä, mutta jätä pohja ehjäksi. Avaa viiltoa isommaksi sormin.

Mausta lihat kauttaaltaan suolalla ja rouhitulla pippurilla.

Viillä taatelit pitkältä sivulta auki ja täytä juustonokareilla. Työnnä sinihomejuustotaatelit lihan sisään.

Levitä pekoniviipaleet leikkuulaudalle ja asettele kunkin viipaleen päälle poikittain 5 salvian lehteä. Rullaa lihat pekonin sisään hieman vinottain ja kiinnitä pekoni cocktailtikulla.

Ruskista lihat kauttaaltaan kuumalla pannulla voissa ja nosta uunivuokaan. Tähän asti voit valmistella pihvit vaikka edellisenä päivänä ja säilyttää peitettynä viileässä.

Ota lihat huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen loppupaistamista. Paista 175-asteissa uunissa noin 30 minuuttia.

Tarjoa täytetyt salvia-pekonipossut mantelisten lanttu-kermaperunoiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.4
Katso myös nämä