Maku

Täytetyt krepit

1 h
4
1

Täytetyt krepit

Teksti Teresa Välimäki
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

Lettutaikina

  • 2 kplmunaa
  • 5 dlkevytmaitoa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlohrajauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 rklrypsiöljyä

Täyte

  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 50 gaurinkokuivattua tomaattia (hienonnettuna)
  • 150 gpinaattia (pakaste)
  • 200 gsaunapalvikinkkua (suikaloituna)
  • 50 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlpaprikajauhetta
  • 2 rkltuoretta basilikaa (hienonnettuna)

Viimeistelyyn

  • 50 gparmesaanijuustoa (raastettuna)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN15 min

Riko munat kulhoon. Vatkaa joukkoon maito sekä jauhot. Mausta suolalla ja lisää öljy. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota hetki.
Paista taikinasta isoja ja ohuita kreppejä.
Kuumenna öljy paistinpannulla. Kuullota hienonnettu sipuli pehmeäksi. Lisää pannulle aurinkokuivatut tomaatit ja pakastepinaatti.
Kuumenna ja lisää kinkku, juusto, mustapippuri ja paprikajauhe. Sekoita ja lisää lopuksi basilika.
Lusikoi krepeille pari ruokalusikallista täytettä ja kääri ne rullalle. Asettele italialaisittain täytetyt krepit vierekkäin kevyesti voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste.
Gratinoi krepit 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Tarjoa lisänä raikasta salaattia.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä