Maku

Täytetyt kesäkurpitsat

35 min
GL
KA
MU
4
0


 

Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat A-lehtien kuvatoimitus

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplkesäkurpitsaa
  • 10 dltuoreita herkkusieniä
  • 1 rklvoita
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 3 rklsitruunamehua
  • 3 rkltuoretta basilikaa (silputtuna)
  • 2 rkltuoretta minttua (silputtuna)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Päälle

  • 150 gjuustoa (raasteena)

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa. Koverra pehmeä sisus lusikalla pois. Nosta kurpitsat mikron- ja uuninkestävään vuokaan. Ripottele leikkuupinnoille suolaa ja kuumenna täydellä teholla noin 3 minuuttia. Pyyhkäise kesäkurpitsoista ylimääräinen kosteus pois talouspaperilla.

Puhdista ja pilko sienet. Paista sieniä kuumalla, kuivalla pannulla, kunnes neste on irronnut ja haihtunut.

Lisää pannulle voinokare sekä silputut sipulit. Kääntele hetki ja lisää joukkoon sitruunamehu sekä mausteet.

Täytä kolot sieniseoksella ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Kuorruta kesäkurpitsoja 225 asteessa noin 15 minuuttia.

•Täytetyt kesäkurpitsaveneet ovat sellaisenaan kasvissyöjän mieleen ja maistuvat muillekin grillatun kanan tai lihan lisäkkeenä.

MITÄ PIDIT?
4